Fick tvättsvamp i skollunchen

Byggeleven Marcus Andersson fick en obehaglig överraskning när han åt skollunch.

Byggeleven Marcus Andersson fick en obehaglig överraskning när han åt skollunch. I hans Chili con carne låg en bit tvättsvamp. – Vidrigt. Sådant här borde inte kunna hända, säger han.
Lunchen kommer från köket på Kunskapens hus och transporteras i värmeboxar till bygg- och anläggningsprogrammet på Industrigatan. Marcus Andersson tog för sig rejält av onsdagens lunch: chili con carne med ris. – Jag hade nästan käkat upp allt när jag såg den där konstiga klumpen och tänkte att det kanske var torkad köttfärs, säger han.
När han petade på den upptäckte han att det var en två-tre centimeter stor bit av tvättsvamp, som hade färgats i samma ton som maten. Aptiten försvann direkt. – Det är äckligt. Man undrar ju hur den har kunnat hamna där, säger Marcus Andersson som hädanefter kommer att granska maten han får ordentligt.
Kommunens kostchef Eva Appelqvist ser mycket allvarligt på händelsen och lovordar att Marcus Andersson genast slog larm. – Det får självklart inte finnas några främmande föremål i maten, säger hon.
Kökschefen på Kunskapens hus har fått i uppdrag att spåra var svampbiten kan komma ifrån. – Vi måste ta reda på om det handlar om ett material som används i köket eller om den har kommit i någon råvaruleverans, säger Eva Appelqvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *