Anna-Carin från Nordanstig simmade Öland runt – nu får hon böter

Anna-Carin Nordin har simmat långa och många sträckor runt om i världen. Men det var inte förrän hon skulle ge sig på det svenska vattnen som hon för första gången hamnade i trubbel. Simningen kom att kosta henne 2 000 kronor i böter.

Långdistanssimmaren Anna-Carin Nordin från Nordanstig klarade i somras av att simma de 300 kilometer som är vattenrutten runt Öland. Det tog henne 18 dagar att simma runt hela ön.

Cirka ett halvår senare ringer polisen upp henne för att berätta att hon gjort intrång på fågelskyddsområde och måste betala böter.

– Det var ju för att jag inte visste att man inte fick gå i land där. Hade jag vetat det så hade jag försökt lägga landstigningen på ett annat ställe, säger Anna-Carin Nordin om missen.

Fick veta försent

Anna-Carin berättar att hon aldrig haft liknande problem när hon simmat utomlands och att hon trodde det skulle vara okej att gå iland barfota och vila.

Hon fick veta när det var för sent och hon redan hade gått iland att det var ett skyddområde som hon klivit upp på. Hennes pappa som hjälpt till under resans gång hade försökt få ett specialtillstånd för att gå i land där men fått nej.

– Jag visste att det fanns ett skjutområde som jag ringde om, och de sa att så länge jag höll mig utanför eller om det var inom tre kilometer så var det lugnt. Men det var ju ingen som hintade om att man inte fick kliva i land överallt, berättar Anna-Carin Nordin.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/simmade-oland-runt-i-somras-nu-far-hon-boter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *