Buss backade sönder staket

I lördags kväll backade en busschaufför in i Camilla Fagerholms staket på Norra Kroppkärr i Karlstad. Busschauffören ska sedan ha försökt åka därifrån, utan att lämna vare sig namn eller nummer.

– Han hade tänkt åka utan att säga något. När jag frågade varför han backade där svarade han att han brukar göra det, säger Camilla Fargerholm som bor endast ett 50-tal meter från vändhållplatsen för bussar på Norra Kroppkärr i Karlstad.

Busschauffören klev ut för att se till sin buss, satte sig i bussen och började köra mot vändplatsen. Camilla Fagerholm som hört hur det smällde till utanför huset, fick springa efter för att kunna stoppa honom. Enligt henne rättade han till staketet och erbjöd sig att köpa virke så att hon skulle kunna laga staketet själv. Men det gick hon inte med på.

– Då erbjöd han sig att komma tillbaka och laga staketet själv. Men jag vill ju att en snickare kommer och gör det, säger Camilla Fagerholm.

Busschauffören gav henne inte heller sitt namn eller telefonnummer. Camilla Fagerholm berättar att grannarna noterat att sedan de nya bussarna togs i bruk har busschaufförerna börjat backa runt hörnen i stället för att använda vändplanen som ligger ett femtiotal meter bort.

När VF pratar med Karlstadsbuss vd, Sören Bergerland, har han inte hört talas om händelsen och menar att det är sällsynt att det inträffar.

– Det här måste naturligtvis kompenseras. Men jag känner inte till att det har skett tidigare.

• Så ni har inga rutiner för när något sådant här inträffar?

Nej, det är ett väldigt ovanligt fall. Men om man är medveten om att man orsakar en skada ska man ju naturligtvis lämna uppgifter så att man kan göra en uppföljning.

Källa: http://www.vf.se/nyheter/karlstad/buss-backade-sonder-staket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *