Bussen struntade i skolbarnen

Skolbussen åkte ifrån 9-åriga Tindra och hennes storasyster Fanny. Deras föräldrar vill nu ha garanti på att de kan lita på busstrafiken, skriver GA.

Laddar...

Tindra Norrby är snart nio och går i skolan i Visby. I onsdags hade hon som tur var storasyster Fanny och en kompis med sig när hon skulle ta bussen hem till Eskelhem. När bussen kom till hållplatsen vid Ica Wisborg stannade den först, men när de skulle kliva på började den åka igen.

– Jag visste inte vad jag skulle göra. Om jag hade varit själv hade jag blivit ganska rädd, säger Tindra Norrby till GA.

Tack vare barnens farfar tog de sig hem till Eskelhem. Farmorn Gullvi Norrby ringde efteråt till busstationen, och dagen efter ringde chauffören upp.

– Han sa att han hade kört i 35 år och att han inte hade någon skyldighet att stanna vid busshållsplatsen, om inte någon gjorde tecken att de skulle med.

Tindras pappa Morgan Norrby säger att han är orolig och att behovet av att dottern kan utnyttja busskortet är stort då bade han och mamman bor utanför Visby.

– Vi som föräldrar måste kunna lita på att bussarna fungerar. Vi är på våra jobb och för mig är det förfärligt om jag inte kan lita på om barnen är med bussen eller inte, säger han,

Lennart Skonare var chaufför på den aktuella bussen som barnen skulle med på.

– Vi åker inte ifrån någon med flit, det är tråkigt att det hänt, säger han och menar att det måste blivit någon miss i kommunikationen eftersom han inte sett barnen.

Källa: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=9845574

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *