De bojkottar SON efter prishöjning

Det har blivit dyrare för pensionärer att gå på symfoniorkesterns konserter.- Men det är inte prishöjningen som är det mest upprörande. Det värsta är att vi inte längre får sitta där vi brukar, på tredje balkongen, säger de hängivna SON-besökarna Birgitta Wassermann och Janeric Ohlsson.
I lördags gästade den framstående dirigenten Shi-Yeon Sung Norrköpings symfoniorkester, SON. En given konsert för Norrköpingsparet Birgitta Wassermann och Janeric Ohlsson, som går på konserter i De Geerhallen så ofta de kan.

När de skulle köpa biljetter till sina vanliga platser på tredje balkongen, som förra året kostade 120 kronor, visade det sig att den balkongen var stängd. Skulle de istället sitta på andra balkongen skulle de, som pensionärer, få betala 245 kronor.

– Den mastiga prisskillnaden gör att vi nu måste börja tänka oss för innan vi går på konsert, säger Janeric Ohlsson.

Men det är inte prishöjningen på över 100 procent som upprör dem mest.

Ingen konsert

– Det västa är att vi inte längre får sitta på tredje balkongen, där vi alltid har suttit. Den balkongen är stängd hela säsongen, svarade personerna i kassan, berättar Birgitta Wassermann.

Norrköpingsparet blev så arga att de helt hoppade över lördagens konsert. I protest.

– Det är ett stort slag emot oss, det är ju det här vi gör på vintern, fortsätter Birgitta Wassermann.

Det finns dock billigare alternativ för SON:s besökare. På de tre första raderna på parkett, närmast scenen, och på vissa andra platser kostar en biljett 165 kronor. Men här vill inte Birgitta och Janeric sitta.

– Jag har en whiplashskada och kan inte böja eller vrida huvudet. Jag vill sitta högt upp så jag ser helheten av konserten, säger Birgitta Wassermann.

De tror att symfoniorkestern kommer att förlora på det här.

– Jag tycker så synd om orkestern som är så bra och som förtjänar att så många som möjligt kommer och lyssnar på den, säger Janeric Ohlsson.

http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/default.aspx?articleid=5784607

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *