Kärleksgåvan var full av gammal hud och hår

Anna-Karin hade köpt en rakapparat på Ica Maxi till sin sambo Niclas i alla hjärtans dag-present.

Men när han öppnade kärleksgåvan innehöll den gammal hud och gammalt hår.

– Det var riktigt äckligt, säger Niclas Hörstam.

anna-karinniclashorstamrakapparat2

 

Det var i förra veckan som Anna-Karin Aspelund i Stallarholmen köpte en rakapparat till sin sambo Niclas Hörstam. Den perfekta alla hjärtans dag-presenten. Trodde hon.

På själva dagen samlades ett mindre sällskap runt bordet hemma hos Anna-Karin och Niclas för att äta och öppna presenter. Men den trevliga middagen slutade i förskräckelse. När Niclas Hörstam rev upp paketet visade sig rakapparaten redan vara använd.

– Ja, det bara sprätte när jag öppnade kartongen, berättar Niclas Hörstam. Rakapparaten och förpackningen var full av gammalt hår och hud, och kärleksgåvan hade definitivt förstört middagen.

– Ja vi satt ju ned och skulle precis äta då, så då var ju det förstört. Det förstörde hela dagen.

När paret återvände till Ica Maxi Södertälje fick de sig en andra alla hjärtans dag-besvikelse. Som plåster på såren fick paret några kuponger.

– Det var tre kuponger på mjukglass i deras fik, och tre kuponger på korv med bröd. Sen var det någon storköpsrabbatt på fem procent som jag inte har någon användning för, säger Anna-Karin Aspelund.

Mona Eriksson, butikschef, beklagar det som har hänt. Hennes teori är att en tidigare kund köpt rakapparaten, rakat sig och sen stoppat tillbaka apparaten i förpackningen. Därefter ska denne kund ha återförseglat förpackningen så att den såg obruten ut och begärt ett öppet köp i butiken.

– Ja, varför en människa gör så, det kan jag inte svara på, säger Mona Eriksson. Hon försäkrar att butiken nu ska se över sina rutiner, men har inget riktigt svar på hur man ska förhindra att det händer igen. Vill en kund lämna tillbaka en vara så måste man lita på kunden, resonerar hon.

Då skulle vem som helst egentligen kunna lämna tillbaka vad som helst?

– Ja, om du har samvete till det. Men sen om det skulle komma in tjugo stycken med potatisar i Iphonefodral, då skulle man ju bli lite misstänksam.

”Otroligt otrevligt och pinsamt”

Mona Eriksson, butikschef på Ica Maxi Södertälje, säger att det troligaste är att någon köpt rakapparaten, använt den och lämnat tillbaka paketet med förseglingen kvar inom loppet för 30 dagars öppet köp.

– Det är ju otroligt otrevligt och pinsamt för oss i butiken. Vi ser över om det är någonting vi kan ändra på i våra rutiner. Men det finns de som är skickliga på att luras.

Hon förklarar att om butiken misstänker att en vara är öppnad och lämnas tillbaka så kontrolleras den alltid. Däremot har de ingen möjlighet att öppna ett paket där plomberingen är kvar och där varan ser ut att vara i sitt ursprungliga skick.

– Jag vet inte exakt vad mer vi kan göra. Nu när det inträffat så försöker vi att hitta en lösning. Jag hoppas inte att det ska hända igen, säger Mona Eriksson.

Anna-Karin Aspelund säger att ”presenten” förstörde deras alla hjärtans dag.

– Att få någon annans skäggstubb bland maten, det är så vidrigt att det inte går och beskriva. Det blev en jättetråkig dag, säger hon.

Källa: http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.3831109-karleksgavan-var-full-av-gammal-hud-och-har

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *