Kräver skadestånd efter olyckan

 

Kräver skadestånd efter olyckan

Turisttågsolyckan i Slottsskogen förstörde sommaren för Åsa Nilsson. Hon tänker begära skadestånd.

Det var i tisdags det hände. Den bakre vagnen i ett turisttåg i Slottsskogen välte när farten blev för hög i den cirkelkörning som avslutade turen. Två vuxna och och fyra barn skadades.

Tre av de skadade var 69-åriga Åsa Nilsson, som satt på vältsidan och fick hela vagnen över sig, och hennes två sexåriga barnbarn.

– Blodet bara forsade och jag kunde inte röra mig där jag låg. Jag lider av benskörhet och har brutit armen två gånger, benen tre och var övertygad om att armen var bruten. Barnbarnen skrapade upp sig på sidan och slog i en arm. De kunde ju blivit helt chockade men de tog det lugnt och fint och fick glass av polisen, säger hon.

Alla fördes till sjukhus. För Åsa Nilsson blev det nio timmar på akuten, morfin, röntgen och gips. Det visade sig att armen, som också fått ett stort öppet sår som ännu inte kunnat sys, dragits ur led.

– Ambulansen kom på en minut, polis och brandbil direkt, traumateamet stod berett på sjukhuset. Det sköttes på ett otroligt bra sätt, säger Åsa NIlsson.

Nu sitter hon hemma i lägenheten, äter antibiotika och värktabletter. Hon har ett antal återbesök framför sig och ser en sommar ”försvinna”.

– Jag skulle göra saker med barnbarnen, jag brukar gå med stavar, simma i pool … Det blir inget med det nu.

 

Direkt efter olyckan bestämdes det att den ”roliga” cirkelkörningen skulle tas bort. På onsdagen hade Stinsen sightseeing, som driver tågverksamheten, möte med personalen i Slottsskogen.

– De var okej med situationen. Förstående. Både de som jobbar där och folk som var där och tänkte åka med tåget. Det är en extrem olycka som vi inte kunnat drömma om, säger ägaren Stellan Nyberg.

Han har träffat den andra familjen, en vuxen och två små barn, som också skadade sig i olyckan.

– Jag besökte dem under onsdagen. De mådde dåligt. Jag vill att de ska komma ner och titta på tåget. Det har varit några tuffa dagar, säger Stellan Nyberg.

Företaget har gjort en egen teknisk utredning. Inget var fel på vagnen. Polisen har inte varit i kontakt med Stellan Nyberg. Olyckan betecknas som en singelolycka och går sannolikt under trafikförsäkringen.

Tågen i Slottsskogen fortsätter sina turer – utan några snabba svängar på slutet.

– Det är vad vi gör, kör på utan sväng. Men vi har också fått en väckarklocka att detta verkligen kan hända, säger Stellan Nyberg.

 

Åsa Nilsson har inte hört något från Stellan Nyberg.

– Han har inte hört av sig till mig. Min dotter sitter och skriver på en skadeståndsansökan nu. Föraren körde för fort helt enkelt. Jag är oerhört besviken över att företaget bagatelliserar det, säger hon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *