Lägenheten till salu i över ett halvår

Lägenheten till salu i över ett halvår

I sin trea på Tågaborg förbereder sig Victor Gard för den sjuttonde lägenhetsvisningen. Hundleksakerna stoppas undan och soffan ställs på plats i vardagsrummet.

– Inför den första visningen var vi otroligt noggranna. Putsade alla fönster och tvättade glaset runt duschen. Nu är man väl inte lika flitig längre, säger han.

Lägenheten har legat ute till försäljning sedan i juni förra året. Från början ville Victor och hans kompis, som äger lägenheten tillsammans, ha 1,8 miljoner kronor. Nu har de sänkt priset till 1,75 miljoner. Det är mer än vad de själva betalade 2007. Men tar man hänsyn till att lägenheten har renoverats sedan dess, och att mäklaren ska ha 40 000 kronor, så går de ändå back med 80 000 kronor om de får vad de begär.

– Jag var beredd på att den inte skulle bli såld direkt men trodde att det handlade om någon månads väntan, inte ett halvår. Jag är förvånad med tanke på att intresset för Tågaborg brukar vara stabilt. Det kommer många på visningarna, men ingen lägger bud, säger Victor Gard.

Både han och kompisen har flyttat ut ur lägenheten och dras nu med dubbla boendekostnader. För Victor Gards del blir det sammanlagt 12 000 kronor i månaden som går till avgifter och räntor.

– Att jag köpte en ny lägenhet innan jag hade fått sålt den gamla berodde på att jag kunde få den till väldigt förmånligt pris. Därför gick mina föräldrar in och hjälpte mig att köpa, men frågan är hur länge man står ut med att betala dubbelt varje månad, säger han.

Trots utgifterna är de båda ägarna överens om att hellre vänta än att sänka priset ytterligare.

– Vi funderar på att hyra ut den i andra hand. Haken är att det då blir mer komplierat att ha visning, eller att sälja till någon som vill flytta in snabbt, säger Victor Gard.

De har anlitat två olika mäklare men är inte nöjd med någon av dessa. Victor Gard är förvånad över att mäklarna inte ligger på mer gentemot potentiella köpare.

– Det är som att de är ovana vid att lägenheter inte säljer sig av sig själva. Tidigare har det gått automatiskt. De borde vara mer ihärdiga och ringa upp dem som har varit på visning, och göra mer för att få igång en budprocess, säger han.

 

hd.se/helsingborg/2012/01/18/lagenheten-till-salu-i-over-ett/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *