Lovades soffa till jul – har igenstans att sitta

 Susanne Bengtsson är oroad för hur de nu ska lösa situationen när släkten kommer över jul.


Susanne Bengtsson är oroad för hur de nu ska lösa situationen när släkten kommer över jul.

GÖTEBORG. Här tänkte Susanne Bengtsson, 55, se Kalle Anka på julafton i sin nyinköpta divansoffa. Men nu står hon utan samlingsplats när släkten kommer på besök- då soffan inte kommer på utsatt tid.

– Jag är sjukpensionär, jag har problem med ryggen och kan inte sitta på hårda underlag.

Den 1 november köpte Susanne Bengtsson en soffa hos möbelbutiken Chilli i Sisjön. Soffan var den enda som hon ville ha, därför vände hon sig just till Chilli, som är den enda butik som säljer soffmodellen.

– Jag ville muntra upp mig själv med att köpa en ny soffa, säger Susanne.

Både Susanne och hennes särbo var inne i butiken i Sisjön när hon frågade expediten om de kunde få hem soffan före jul. Enligt Susanne ska expediten då ha sagt att hon skulle få soffan under vecka 51, något som även Susannes särbo hävdar.

Men när vi kontaktar butikschefen i Sisjön, vill hon inte uttala sig och hänvisar istället vidare till huvudkontoret där Linda Holm jobbar.

Linda Holm berättar att hon givetvis hoppas att leveranstiden håller, men tillägger att de aldrig garanterar att varan ska komma ett exakt datum.

– Jag vet ingenting om detta enskilda fall, men vi är tydliga med att berätta för kunden att det är en preliminär leveranstid. Nu är jag personalansvarig och vet ingenting om det här, men det är givetvis tråkigt, säger hon.

Är desperat

Susanne har inte fått några tydliga besked. Hon menar att butikschefen för Chilli i Sisjön ständigt ger nya bud. Till att börja med skulle Susanne inte få någon lånesoffa. Några dagar senare talade butikschefen om att hon skulle få en lånesoffa trots allt. Dessutom kunde Susanne ”bara” få 800 kronor i ersättning, alternativt 1500 kronor i presentkort.

GT:s försök att få svar från Chilli leder oss via Linda Holm på personalavdelningen, som i sin tur hänvisar vidare till Petra Moell på marknadsavdelningen då hon enligt Linda Holm ska ha bättre koll vad som gäller frågor rörande Chillis policy. Men även Petra Moell hos Chilli säger att hon ”inte är rätt person att tala med” då hon inte har hand om kundrelaterande ärenden, men svarar ändå.

– Vi har erbjudigt kunden ersättning, vilket är mer än vad vi egentligen behöver göra, förklarar Petra Moell.

Men Susanne tycker att den ekonomiska ersättningen var orimlig och dessutom var det lågt att Chilli inte kunde leverera hem soffan till henne när den väl kom.

– Det enda jag kan säga är att vi inte kan lova att det ska komma ett exakt datum. Det är en förväntad leveranstid. Jag kan inte rå för om det sker en strejk eller någonting annat, förklarar Petra Moell.

Petra Moell fortsätter med att säga att hon tycker att det är konstigt att Susanne påstår att hon har blivit garanterad varan till en exakt vecka.

Försöker hålla en hög nivå

Petra Moell menar att kunder kan uppleva att personalen lovar någonting. Men att Chillis personal är väl medvetna om att de inte kan garantera någonting.

– Jag kan inte gå ut och säga att någon ska få sparken någon ur vår personal kan ha sagt att de lovar att soffan ska komma en exakt vecka. Vi försöker givetvis att hålla en så hög nivå som möjligt, säger Petra Moell.

Nekas att tala med chef

När Susanne vände sig till huvudkontoret för att tala med den ytterst ansvariga, fick hon inte tala med chefen och fick inte heller någon förklaring på varför.

I flera dagar har Susanne krigat mot Chilli, men utan en lösning på sitt soffproblem. Enligt Susanne ska personal ha sagt att de jobbar med problemet hela tiden och att det är en kamp även för dem.

– Jag sa att skillnaden är att de får betalat för att lösa problemet. Jag som kunde får inte betalat för att sitta i telefon hela tiden, säger hon upprört.

Nya bud

I dagarna ska Susanne ha fått besked att hon kanske, med betoning på kanske, ska kunna få soffan den 22 eller 23 december. För några dagar sedan fick hon beskedet att soffan skulle komma efter jul, vecka 4.

Petra Moell säger till GT att hon nyss fick reda på att soffan står på lagret hos Schenker och vi kanske kan leverera den till kunden bara några dagar senare.

Men Susanne kan inte pusta ut. Chilli har bara nämnt att den kan komma före jul, inte att det med garanti ska göra det.

– Jag orkar inte hålla på att tjata. Jag behöver lägga energin på att bli frisk. Det är ett stort stressmoment. Jag har verkligen krigat, men det hjälper inte, säger Susanne besviket.

Susanne är inte ensam om att bli drabbad så här i juletid. Flera kunder som har blivit lovade att de ska kunna hämta sina möbler innan jul har fått liknande besked som Susanne.

– Chefen sa till mig att de brukar har förseningar, säger hon.

Susanne har gjort mycket för att uttrycka sitt missnöje. Hon menar att de inte alls är tillmötesgående. På Facebook har Susanne gjort flera inlägg om alla de turer hon har haft med butiken.

– Ingen personal på Chilli är avsiktigt otrevliga eller försöker vilseleda kunden, säger Petra Moell.

Men Susanne står fast vid att de inte har ett bra kundbemötande. Hon erbjuds att välja mellan två andra soffor som hon kunde få omgående för samma peng som hon hade köpt divansoffan för. Men Susanne var tydlig med att hon bara ville ha divansoffan som hade köpt från början.

barabord

1 tanke kring ”Lovades soffa till jul – har igenstans att sitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *