Skrotbilar irriterar företagare

Företagaren Jan Söderholm har tröttnat på två skrotbilar som står parkerade på kommunens parkeringsplats på Mellanholmen. – Jag har ringt till kommunen flera gånger men inget händer, säger han.

I årsskiftet köpte han begravningsfirman i Wikmanska huset och sedan dess har skrotbilarna förfulat parkeringsplatsen.
– De kan ha stått där ännu längre. Det är kommunens uppgift att plocka bort gamla bilar, det vet jag eftersom jag har jobbat som p-vakt i Stockholm. Sätt ut p-böter fem gånger och om inget händer så transportera bort bilen till skroten, säger Jan Söderholm.
Han får medhåll av några Härnösandsbor som berättar att det står skrotbilar lite varstans i kommunen, bland annat på Högslätten och bredvid en förskola på Stenhammar.
Skrotbilarna är att välkänt problem för kommunen.
– Vi har arbetsrutiner där vår p-vakt är ute och lappar bilar. Han tar också kontakt med ägaren, om det finns en sådan. Flyttas inte bilen inom 14 dagar beställer vi en hämtning på Ådalens bildemontering och skickar räkningen till bilägaren, berättar Monica Friman ansvarig tjänsteman i Härnösands kommun.
Problemet har ökat efter att skrotbilspremien försvann. Tidigare var det organisationen Håll Sverige rent som tog hand om bilarna.
– Vi önskar att skrotbilspremien kommer tillbaka, säger Friman.
Varför har det inte hänt något med skrotbilarna på Mellanholmen?
– Jag har ärendet på mitt bord och vår p-vakt jobbar med det, säger Friman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *