Slut med fri parkering vid Sunderby sjukhus

Fem kronor i timmen. Så mycket kostar det nu att stå på Sunderby sjukhus besöksparkering.

– Det här är helt åt fanders, säger besökaren Bjarne Dahlberg.
Från den 1 juni kostar det att ställa sin bil på den stora besöksparkeringen vid huvudentrén. Anledningen är att det har varit problem för besökarna att hitta lediga platser.
– Vi misstänker att personalen har nyttjat besöksplatserna för att de är närmare sjukhuset. Då har vi infört en avgift och hoppas att det ska rätta till sig, säger Mats Isaksson, chef för landstingets östra fastighetsområde.
Gratis för personalenPersonalparkeringen är gratis och därför är förhoppningen att de ska hålla sig till den. I samband med avgiften är det något annat som förvirrar besökarna. Något Bjarne Dahlgren får erfara. När han stoppar i sitt kort i automaten för att checka ut, checkar han i stället in. Igen.
– Hur kan jag bli incheckad två gånger, vad är det här för dravel? Jag ska väl kunna checka ut från en annan automat än den jag checkat in i?
Nej, det är just det som inte går. Än så länge.
Ris och rosFrågetecknen är många och vid en annan automat finns Ysanne Samuelsson, Qparks distriktschef. Under hela veckan har Qparks personal varit på parkeringen för att guida besökarna rätt.
– Normalt ska alla automater vara ihopbundna av en datakabel, så att man ska kunna checka in och ut ur olika automater. Än så länge fungerar inte det men vi hoppas på en lösning så snart som möjligt, förklarar hon.
För Bjarne Dahlgren räcker inte det.
– Vadå fungerar inte, det gör mig jävligt irriterad att man stoppar upp något som inte fungerar. Det ska vara glasklart! Jag ska väl inte behöva stå i en lång kö när det finns lediga automater.
Bjarne Dahlgrens biljett nummer två tickar iväg och han återvänder irriterat för att checka ut. Igen.
OrdningNågon som är positiv till själva avgiften är Kjell Öhrlund.
– Det är väl det enda sättet att få ordning på parkeringen om det inte fungerar som det ska. Att ha problem med att hitta en parkering är ännu sämre än att behöva betala. Det viktigaste är att det finns platser, konstaterar han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *