Susannes vrede efter upptäckten på Netto

Susanne Thore, 50, köpte kärnfria katrinplommon på Netto.

Trodde hon.

Men på ett av dem bet hon sönder en kindtand.

– Efteråt kände jag en otrolig smärta, säger hon.

 

Det var i slutet av januari som Susanne Thore gick till en Nettobutik i Ale för att köpa katrinplommon.
På både hyllan och påsen stod att plommonen var kärnfria – men när hon bet i ett av dem sa det knak. En kindtand hade gått sönder.

– Jag hällde plommonen i filen och när jag skulle tugga kände jag en otrolig smärta. Då märkte jag att halva tanden lossnat, säger Susanne Thore.

– Det känns inte speciellt roligt. När det står kärnfritt på varan tycker jag att det ska vara det, att jag ska kunna äta med gott samvete. De har ju felmärkt, säger hon.

Har anmält till ARN

Dagen därpå återvände hon till butiken för att skriva en anmälan, säger hon. Men varken leverantören eller Nettos försäkringsbolag anser att hon har rätt till ersättning.

– Det är djupt beklagligt att det händer en sådan här grej. Det är inte roligt. Samtidigt står det på förpackningen att det skulle kunna innehålla kärnor. Det är ungefär som när det står att det kan innehålla spår av nötter i choklad, säger Jan Richter, Nettos inköpsdirektör.

Han fortsätter:
– Vårt försäkringsbolag har haft dialog med Susanne om vad som gäller och jag förstår att hon inte är nöjd med svaret.


Susanne Thore nu gjort en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.
– Skulle de tycka att vi har gjort fel så får vi rätta till det, säger Jan Richter.

Susanne vill ersättas

Susanne Thore:
– Jag hade kontakt med Livsmedelsverket, kommunen och Hallå konsument. Livsmedelsverket sa att jag hade rätt till ersättning och Hallå konsument tyckte att jag skulle dra det upp till ARN, och det har jag gjort nu.

Målet är att få ersättning för tandläkarkostnaden.

– I och med att det inte är jag som orsakat detta utan handlar om deras dåliga märkning vill jag i alla fall ha ersättning för det, säger Susanne Thore.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *