12-åring tvingades gå av bussen

Vincent Säll, 12 år, var på väg hem till Kårsta förra måndagen. När bussen var vid ­Fågelsunda stannade­ bussföraren – och ­lämnade Vincent mitt på vägen.
– Det tog en timme ­innan jag hittade ­Vincent, säger mamma Annelie.

vincentskoog

Det var kolmörkt, kallt och halt. Klockan var runt halv fem och Vincent Säll, 12 år, var på väg hem från skolan i Bällsta när bussen helt plötsligt stannade mitt på ­Ekskogenvägen vid Fågelsunda­infarten, en halvmil från Kårsta.

– Han sa åt mig att gå av. Jag trodde att jag skulle få gå på igen när bussen vänt men då körde han bara i väg, tillbaka mot Vallen­tuna. Jag kände mig lurad. Det var jättetaskigt, säger Vincent Säll.

Han hade ingen mössa eller vantar med sig, eftersom han inte planerat att vara ute. Det var bara ett par till passagerare kvar på bussen, som blev upphämtade av en bilist.

Kvar stod Vincent Säll, som inte visste var han var någonstans. ­Efter en stund började han gå längs vägen, i hopp om att hans mamma skulle hitta honom.

– Jag var så orolig för att ­Vincent skulle bli påkörd av en bil. Det var så mörkt, berättar mamma ­Annelie Säll.

Eftersom bussen redan var kraftigt försenad, bland annat på grund av ett uppehåll på 30 ­minuter längs vägen, hade ­Vincent redan ringt till sin mamma ett par gånger.

Men batterierna i Annelies ­telefon hade dött och hon visste inte var sonen befann sig.

– Han hade sagt något om ­Frösunda innan det bröts. Som tur var hade jag slutat tidigare från jobbet i Stockholm och var på väg hem. När jag kom hem åkte jag samma väg som bussen brukar åka, för att leta efter Vincent. Det tog en timme innan jag hittade ­honom.

Den sista biten fick Annelie gå i kapp sin son. Bilen fick hon ­parkera en bit därifrån, eftersom ett par bussar satt fast i en backe och blockerade vägen precis där Vincents buss fått stanna och ­vända.

Både SL och Arriva beklagar händelsen och säger att bussförarna har ett särskilt ansvar för barn.

Föraren kunde inte köra vidare på sin rutt utan vände tillbaka mot Vallentuna. I Rolstabacken blev det stopp, eftersom ett par bussar fastnat och även bärgaren kört i diket.

Tomas Hedenius, kommunikationschef på Arriva, säger att föraren trodde att Vincent fått kontakt med sin mamma när föraren åkte därifrån.

– Föraren ska ha lånat ut sin mobil till pojken. Föraren hörde även att den bilist som hämtade de andra passagerna erbjöd sig att ta med sig pojken, säger Tomas Hedenius.

Men Vincents mamma är kritisk.

– Vincent blev inte erbjuden någon telefon. Och Vincent kände inte den bilist som erbjöd honom skjuts så han blev osäker om han vågade åka med. Jag tycker att bussföraren skulle ha stannat hos Vincent tills han såg att han blev omhändertagen, säger Annelie Säll.

 

Källa: http://www.mitti.se/12-aring-tvingades-ga-av-bussen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *