Chaufför slängde av elvaåring från buss

kempe
Ulf Kempe är fruktansvärt upprörd över att hans 11-åriga dotter kastades av bussen – på väg till skolan. Anledningen? Det saknades sju kronor på hennes busskort.

 

Sju obefintliga kronor var det som fick busschauffören att slänga av 11-åringen som var på väg till skolan.

I panik ringde hon sin mamma som fick släppa allt och skjutsa dottern till skolan.

– Vem gör något sådant? Vem har hjärta att slänga av ett barn utan att blinka, säger den upprörda pappan Ulf Kempe.

Klockan var tjugo minuter i åtta på fredagsmorgonen när 11-åringen gick på bussen som skulle ta henne till skolan. Strax där efter kastades hon av – det saknades sju kronor på hennes busskort.

– Hon upptäckte redan förra veckan att hon var tvungen att ladda kortet, men har varit sjuk och glömde helt enkelt bort det. Så när busschauffören sa till henne att gå av när hon blippade sitt kort gjorde hon som han sa, säger Ulf Kempe.

Där stod hon nu. Ensam. Bussen åkte i väg och det blev närmare och närmare skolstart.

”Helt förstörd”

– Det slutade med att hon ringde sin mamma som fick släppa allt hon hade för händerna för att skjutsa henne. Min dotter var helt förstörd och jag känner bara att någon form av medmänsklighet måste det väl ändå finnas. Hon är 11 år och på väg till skolan, det är fullständigt makabert att lämna henne på grund av att det fattades sju kronor, säger Ulf Kempe.

Han menar att om det varit en vuxen person så skulle denne kunnat ta diskussionen. Hans dotter gjorde som hon blev tillsagd och gick av.

– Allt kommer tillbaka till att hon är 11 år och skulle till skolan. Jag fick dessutom reda på att Jönköpings kollektivtrafik har en policy där man ska låta barn i grundskolan åka till skolan även om det saknas pengar. Just för att det är barn. Det gjorde mig ännu mer förbannad, det är helt sjukt.

”Så gör man bara inte”

– Vi är jätteledsna för att det här har inträffat, och vi har pratat med pappan och framfört vår ursäkt. Oavsett om det är rätt eller fel enligt några regler ska vi ta extra hänsyn till barn i alla situationer, och utbildar vår personal på det sättet, säger han till tidningen.

Han berättar vidare att de kommer att prata med den aktuella medarbetaren och gå ut med förstärkt information till personalen om sådana här situationer.

Ulf Kempe intygar att Keolis bett om ursäkt upprepade gånger.

– Det är tre personer som ringt mig och det här handlar ju inte om företaget utan om just denna förares agerande i just denna situation. För oavsett hur dålig dag du har kan du inte slänga av en 11-åring och lämna henne ensam. Så gör man bara inte.

Källa: http://www.expressen.se/gt/chauffor-slangde-av-elvaaring-fran-buss/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *