Angelica förtvivlad – fick stans fulaste tatuering

För ett par veckor sedan begav sig en förväntansfull Angelica David till en tatueringsstudio i Jönköping. Motivet var bestämt långt i förväg, men något gick snett. Nu lever Angelica med Jönköpings i särklass fulaste tatuering – fullt synlig på handleden. – Det ser ut som att någon ritat med en penna. Jag känner mig helt förstörd, och tatueraren struntar fullständigt i det han gjort, berättar Angelica.
Jönköpingsbon Angelica David, 29, ville tatuera över ett en gammal tatuering på handleden. Via bekanta fick hon tips om en tatuerare som har en studio i Jönköping. – Jag tittade lite snabbt på tatueringar han gjort tidigare och ringde för att boka en tid, berättar Angelica som redan inledningsvis i arbetet började ana att det var något som inte stod rätt till.
– Vanligtvis brukar de rita upp en mall som de klistrar på huden, men han ritade direkt på huden med en röd kulspetspenna. Ändå litade jag på att han kunde sin grej.
Pratade i telefon och var stressad En stund in i sittningen blev Angelica mer misstänksam. – Han pratade i telefon samtidigt som han tatuerade, och dessutom klagade han på att han var stressad inför en HV-match. Ändå var det svårt att se själva motivet när man väl sitter där eftersom det är så kladdigt. Efteråt satte tatueraren på en plastfilm för att skydda mot blödningar, och det var inte förrän Angelica kom hem hon upptäckte vad som fanns förevigat på handleden.
– Jag fick en chock och blev helt panikslagen. Det såg hemskt ut. Det var inte bara texten som såg fruktansvärd ut, utan han hade även råkat slinta vid hjärtmotivet och sedan fortsatt som inget hade hänt. Dessutom var korset ojämnt och snett. Det såg inte alls ut som motivet jag visade upp, berättar Angelica som beskriver de första dagarna som ett rent helvete. – Jag grät konstant och hade panikångest. Till och med min lilla dotter säger att jag inte kan visa upp den offentligt.
Kontaktat polis och konsumentverket När Angelica kontaktar tatueraren lägger han bara locket på. Hon hade dessutom betalat för två sittningar, men att gå tillbaka en andra gång kommer inte på tals.
– Jag har visat bilder på resultatet, men han struntar bara i mig när jag ringer. Det bästa vore om kunde betala en laserbehandling, men han vill inte ens ge tillbaka pengarna för den sittning jag inte utnyttjat, berättar Angelica som har varit i kontak med både polis och konsumentverket.
– Eftersom det inte finns några lagar som reglerar tatueringsbranschen är jag rättslös. Jag har även visat resultatet för andra tatuerare i stan i hopp om att den ska gå tatuera över, men de menar att det kan bli ojämt eftersom den är tatuerad för djupt ner i huden, säger Angelica som nu funderar på att dra tatueraren inför domstol.
Laserbehandling kan ta två år Angelica tänker nu ta bort tatueringen genom laserbehandling. Något som kan ta upp emot två år. – Jag har varit på konsultation, och även där menar de att han tatuerat för djupt, vilket kan leda till bestående ärr. Det kan behövas tolv behandlingar innan den är helt borta, vilket tar två år samt kostar 12 000 kronor. Jag vill inte ens tänka på hur det blir i sommar när jag måste bära långärmat, berättar Angelica

Originalartikel http://www.jnytt.se/nyhet/50382/angelica-fortvivlad—fick-stans-fulaste-tatuering?fb_action_ids=454065237970756&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22454065237970756%22%3A241176462674401}&action_type_map={%22454065237970756%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map=[]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *