Alessandro Detassis är också besviken på de rostiga spårvagnarna. Men han tycker inte att det är rätt att Italien dras i smutsen.
– Man hatar ju inte Sverige bara för att det hittats hästkött i Ikeas köttbullar, säger han.
GP:s granskning av spårvagnsfiaskot har genererat mängder av reaktioner och nu har svallvågorna till och med nått den italienska ambassaden i Stockholm.
Flera svenskitalienare känner sig orättvist utpekade och har slagit larm till ambassaden:
– Ja, de är oroliga för Italiens rykte, att människor får fel bild av italienare. Men vi kommer inte att vidta några särskilda åtgärder, säger Giusi Belviso.
Ambassaden har dock regelbunden kontakt med den italienska spårvagnstillverkaren.
– Ansaldobreda är medvetna om att det skrivs en hel del om spårvagnarna i Göteborg. De gör vad de kan för att försöka lösa problemen med vagnarna, säger hon.
Svenskitalienaren Alessandro Detassis bor i Kålltorp och åker spårvagn varje dag. Han har följt det som skrivits i GP och tycker att Italien fått oförtjänt mycket skäll. Benämningen ”de italienska spårvagnarna” gör honom allt annat än glad.
– Problemet är inte att spårvagnarna är italienska. Problemet är att de inte fungerar, säger han.
Men spårvagnarna tillverkades ju trots allt i Italien?
– Ja, och jag försvarar inte Ansaldobreda. Jag är också besviken på de sena leveranserna, på rosten och på kvaliteten. Det är så klart okej att nämna att de tillverkats i Italien, men fokus behöver ju inte ligga på det, säger han.
Den senaste tiden har flera av Alessandros vänner och bekanta skojat om att italienare aldrig håller vad de lovar och att italienare inte är så bra på att passa tider.
– På skoj bara, så klart. Men själv är jag både italienare och punktlig. Man kan inte generalisera, säger han.

Källa: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1340104-svenskitalienare-kanner-sig-utpekade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *