Alexander stoppad på buffén – ”Tyckte jag åt för mycket”

buffe

Alexander blev stoppad när han åt buffé. Orsaken: Han åt för mycket, enligt restaurangchefen. – Om det är buffé får man väl äta tills man är mätt? säger Alexander. – Vi sysslar inte med utfodring, säger ägaren Conny Åkesson.

Det var på måndagen som Alexander besökte lunchrestaurangen Aspholmens skafferi. – Jag såg att de hade lasagne på menyn och tänkte fan vad gott, berättar Alexander. På plats högg han in på buffén som kostar 95 kronor. När det var dags för fjärde portionen lasagne kom restaurangägaren fram till Alexander. – Han sa ”Nu får du hejda dig. Har du inte lite vett och etikett? Du äter som ett monster. Jag går ju back på dig”, berättar Alexander.
Alexander åt upp sin portion lasagne och lämnade sedan restaurangen: – Jag gick med svansen mellan benen. Det kändes väldigt förnärmande att han sa så till mig inför folk som var där. Det var nog det jobbigaste. – Om det är buffé trodde jag att man fick äta tills man var mätt. Jag såg inte att det fanns några skyltar med regler om hur mycket man fick äta, säger Alexander.

Restaurangchefen Conny Åkesson kommer ihåg Alexander från måndagen: – Vi har buffé, ja. Men det betyder inte att man kan äta hur mycket som helst. Det handlar om vett och etikett. I hans fall handlade det om jätteportioner. 1,5-2 kilo mat måste det ha handlat om sammanlagt, säger Conny.
– Det är inte utfodring vi håller på med. Om alla skulle äta som honom skulle vi gå back 20 kronor per gäst. Det är första gången jag har sagt till en gäst på tio år att han ätit för mycket, säger Conny Åkesson som beskriver Alexander som en ”kroppsbyggartyp.”

–  Jag har tränat en del tidigare, men inte så mycket nuförtiden. Jag väger runt 95 kilo. Är väl lite större en medelsvensson. Alexander tror inte att restaurangchefen hade reagerat om situationen varit tvärtom. –  Om en liten tjej betalar för buffén och bara äter lite sallad. Ska hon då få tillbaka pengarna? .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *