Anton, 19, blev utslängd från Wells konsert

Rullstolsburne Anton, 19, applåderade och tjoade när Robert Wells avslutade sina låtar.

Störande, tyckte personalen – som slängde ut honom från arenan.

– Ska inte vem som helst få gå på konsert? Vad gör det om han tjoar lite mellan två låtar, säger assistenten Mikaela Gustavsson.

 anton

Anton Fagerbloms stora intresse är musik och han brukar ofta gå på konserter. I går kväll hade han köpt biljetter till Rhapsody in Rock i Skövde.

Anton har en utvecklingsstörning och sitter i rullstol. Därför hade han och två assistenter till­delats en handikapplats på Arena Skövde.

Men redan innan Robert Wells intog scenen började problemen.

Enligt assistenten Mikaela Gustavsson var Anton glad och förväntansfull – han skruvade på sig och tjoade lite från rullstolen.

Det uppskattades där­emot inte av personalen.

– En publikvärd kom fram och sa att det störde, säger hon.

”Var inte tillåtet”

De blev flyttade till en plats längre bak i lokalen. Anton var däremot fort­farande på gott humör. När Wells började spela blev han mycket glad, berättar Mikaela Gustavsson.

– Han ställde sig upp och guppade till musiken. Sedan satte han sig ner igen och lyssnade. Vid två tillfällen applåderade han och tjoade när musiken tystnade.

Plötsligt kom en i personalen fram på nytt och bad sällskapet lämna konsertlokalen.

Enligt Mikaela Gustavsson förklarade mannen att det inte var tillåtet att bete sig som Anton gjorde.

– Vi fattar ingenting. Han satt tyst hela tiden förutom mellan två låtar, säger Mikaela Gustavsson.

De fick pengarna tillbaka men kvällen var förstörd.

– Han har varit på revyer, cirkus och bio massor av gånger, det har aldrig varit något problem. Ska inte vem som helst få gå på en konsert? Vad gör det om han tjoar lite för att han är glad mellan låtarna, säger Mikaela Gustavsson.

”Hemskt tråkigt”

Cenneth Sangré, producent för Rhapsody in Rock, har en annan bild av händelsen. Enligt honom var Anton så högljudd att han stal all uppmärksamhet från scenen. Sangré sa flera gånger till sällskapet men till slut var han tvungen att be dem lämna lokalen.

– Jag skulle aldrig avvisa en handikappad kille som älskar musik om han inte lät så mycket att det störde. Jag tycker att det är hemskt tråkigt, men vi hade 1 800 personer som också betalt för sin biljett, säger han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *