Somnade på bussen – lämnades längs vägen

buss

11-årige Elliot somnade på bussen hem från skolan – och när han vaknade till var bussen på väg till bussgaraget.

Men i stället för att busschauffören då hjälpte honom till rätta så släpptes Elliot bara av vid vägen – och tvingades stå ensam i diket tills en annan buss till sist plockade upp honom.

– Hur man kan göra så mot ett barn kan jag inte förstå, han hade kunnat bli överkörd, säger Elliots mamma Therese Roupe till Expressen.se.

Det var på onsdagen vid 14.30-tiden som ex-paret Therese och Mikael Roupes son Elliot Ruope, 11 år, somnade på bussen hem till Vaxholm efter att han slutat skolan för dagen.

När han vaknade upp var han ensam passagerare kvar ombord – och bussen var på väg att köra för att parkera i garaget.

– Vi bor vid ändhållplatsen, så i vanliga fall ska chauffören resa sig upp och gå och titta så att bussen är tom, innan man åker vidare. Men det gjordes inte, vilket gjorde att bussen körde vidare mot Vallentuna-hållet, där bussgaraget ligger, säger Elliots pappa Mikael Roupe och fortsätter:

– När min son vaknade gick han fram och sa till chauffören, och sa att han somnat. Då var bussen på en 70 eller 90-väg mellan två industriområden, där det varken finns busshållplatser eller något annat. Men chauffören stannade bussen, och där fick Elliot kliva av och ställa sig i diket, samtidigt som bussen åkte vidare.

Blev lämnad ensam i diket

Som om det inte var nog med att 11-årige Elliot blivit avslängd av bussen mitt i ingenstans, och nu stod ensam i diket, så kunde han inte heller kontakta sina föräldrar då hans mobil precis gått sönder i skolan.

Hans smala räddning blev till sist att en kvinna vid namn Eva just åkte förbi Elliot ombord på en annan buss – och då omedelbart bad den chauffören att stanna bussen.

– Det som gjorde att han kom tillrätta var i stället att en kvinna som satt på en annan buss på väg hem, såg att det stod en liten pojke i vägrenen, och bad då bussen stanna, så att Elliot kunde bli upplockad, och hon kunde kontakta mig och Elliots pappa, säger hans mamma Therese Roupe.

Bussföretaget beklagar – händelsen ska utredas

Izhak Dan, kundservicechef på transportbolaget Arriva, som körde den aktuella bussen, säger att han beklagar det som hänt, men att han måste få höra busschaufförens version innan han kan uttala sig mer om ärendet.

– Just nu utreder vi det här, vi försöker hitta föraren till bussen, för är det så här det gått till så är det naturligtvis fullständigt oacceptabelt. Vi beklagar verkligen om så är fallet, för så får det självklart absolut inte gå till, säger han till Expressen.se.

Källa: http://www.expressen.se/nyheter/somnade-pa-bussen–lamnades-langs-vagen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *