Barn låg i kasse – granne larmade polisen

När en hårkalufs stack upp ur kassen som den okände mannen bar på slog grannen larm till polisen. ”När polisen kom så gick det upp för mig att det var jag som var boven”, säger pappan till DN.

När en hårkalufs stack upp ur kassen som den okände mannen bar på slog grannen larm till polisen. ”När polisen kom så gick det upp för mig att det var jag som var boven”, säger pappan till DN.

Strax efter halv tio på tisdagsmorgonen larmades polisen i Stockholm till ett bostadsområde i Sundbyberg. En anmälare hade upptäckt en okänd man som gått in på grannens tomt och misstänkte personen för att vara en potentiell inbrottstjuv. Mannen bar vid tillfället på en röd bärkasse, ur vilken det stack upp en hårkalufs.

Flera polispatruller larmades till bostadsområdet och knackade på huset där mannen med bärkassen gått in i jakten på inbrottstjuven.

Men sanningen var en annan.

– Jag hade varit till dagis med lillflickan och haft med en påse med regnkläder och lite annat. På vägen hem så ville vår tvåårige grabb absolut ”åka påse” en bit. Han kiknar av skratt när han gör det. Så jag bar honom de sista trettio meterna in till grannen där vi skulle fika, berättar pappan Torkel Kristoffers.

Vad pappan inte visste var att en annan granne sett en skymt av honom och en kalufs sticka upp ur en påse och inte känt igen de båda. Orolig slog hon larm till polisen i tron att det var en inbrottstjuv.

– Hon kände nog inte igen mig i mitt pappalediga skägg. Och det var bra att hon slog larm, det kunde ju ha varit en tjuv på riktigt.

Efter en stund ringde det på dörren och tre poliser stod i hallen.

– De frågade om vi hade sett en misstänkt person, mörkt klädd och bärande på en bag. Till slut gick det upp för mig att det var mig de menade, säger Torkel Kristoffers.

Några minuter senare kunde poliserna avskriva det hela.

– När de träffade på mannen sprang barnet omkring och lekte inne i huset. Det var absolut inget brott i det hela, säger Eva Nilsson, informatör på polisen i Stockholm.

– Och det är inte alls förbjudet att bära någon i en kasse. Ungar är de som är, säger Eva Nilsson.

 

Källa: http://www.dn.se/sthlm/barn-lag-i-kasse-granne-larmade-polisen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *