Boende utan parkering – får inte stå på gatan

Så länge som Emelie Hane har bott med sin sambo i ett hyreshus på Allégatan i  Smedjebacken har hon parkerat bilen längst med gatan. Nu är det slut med det då  Smedjebackens kommun inte längre tillåter de boende att parkera där.

– Jag fick höra i fredags att vi som bor på Allégatan inte längre kommer att  få parkera på gatan utanför våra hyreshus, säger Emelie Hane. Detta fast gatan är enkelriktad och de saknar egna riktiga parkeringsplatser  i anslutning till bostaden. – Vi är ju inte i vägen på något sätt eftersom gatan är enkelriktad,  poängterar Emelie Hane och fortsätter: – Kommunen säger att vi nu ska stå antingen vid Konsum eller mitt emot  tobaksaffären uppe på torget. Vid båda dessa parkeringar gäller p-skiva och du har då rätt att stå parkerad  i fyra timmar. – Visst kan jag stå vid till exempel Konsum men jag vill inte gå upp mitt i  natten och ställa om p-skivan eller flytta bilen, det kan de ju inte begära,  säger Emelie Hane. Hon tycker också att det är märkligt om tio hushåll ska parkera vid Konsum  och ta upp deras kundparkering. – När jag flyttade in för sex månader sedan så frågade jag Bärkehus som jag  hyr av var jag skulle parkera och de sa att gatan är vår parkeringsplats. Bredvid de två hyreshus vars boende drabbas av bristen på parkering finns en  ganska stor och oanvänd gräsplätt. – Jag tycker att det vore vettigt att göra gräsplätten till en parkering, det  är som mest 10 hushåll som behöver plats, säger Emelie Hane. När de nya parkeringsreglerna träder i kraft vet hon ännu inte men hon hoppas  fortfarande på en bättre lösning på parkeringsdilemmat för de boende på  Allégatan. – Det är så mycket nackdelar med att de säger nej till att låta oss parkera  här. Först trodde jag att det var ett skämt.

http://www.dt.se/nyheter/smedjeb/1.5212958-boende-utan-parkering-far-inte-sta-pa-gatan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *