Bostadsdrömmen gick i spillror

Katarina Andersson stod klar att med sin pojkvän flytta in i deras nya lägenhet i Lit under onsdagen. Östersundsbostäder hade andra planer.

Katarina Andersson bor med sin pojkvän hemma hos hennes föräldrar i Rossön. Efter hand har drömmarna om en egen bostad börjat ta form.

Katarina kontaktade Östersundsbostäder i höstas som då berättade om lägenheten på Sörevägen 1 i Lit.

– Vi blev ombedda att besiktiga lägenheten inom en vecka för att därefter lämna besked om vad vi tyckte. Vi åkte dit och blev nöjda. Det var en fläck på golvet i ett av rummen som vi påpekade, i övrigt var allt bra, säger Katarina.

Tiden gick. Det unga paret köpte nya möbler för att kunna möblera sin lägenhet i Lit. Dessutom ordnade Katarina stallplats i närheten för sin häst. Alla bitar föll på plats – utom en. Nyckeln till lägenheten saknades.

– När vi inget hörde och det började närma sig flyttdags kontaktade jag Östersundsbostäder för att höra mig för när kontraktet skulle undertecknas och hur vi skulle få nyckeln till vår nya bostad, berättar Katarina.

På dagen exakt en vecka före inflyttning kom det lika oväntade som obehagliga beskedet från Östersundsbostäder.

– Östersundsbostäder hade ändrat sig om lägenheten. De hade gett den till någon annan. Vi har inte blivit informerade alls, säger Katarina som nu för fortsätta bostadsjakten.

Det är en besviken Katarina som står på gården utanför huset där hon hade hoppats bo idag.

– Jag vet att vi var flera som tittat på lägenheten, men jag uppfattade utifrån brevet att lägenheten nu var vår, säger Katarina som saknar en större tydlighet från Östersundsbostäder.

– De har nu berättat för mig att endast den som får lägenheten meddelas via mejl, de som inte får lägenheten meddelas inte alls. Kanske ett förtydligande där skulle vara på sin plats, menar Katarina Andersson som nu får fortsätta att bo hemma med sin pojkvän hos föräldrarna i Rossön.

http://op.se/lanet/ostersund/1.4342663-bostadsdrommen-gick-i-spillror

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *