Classic Car-besökare bajsade i Sven Olofs trädgård

Sju meter från dörrtrappan satt en kvinna och bajsade.

Bakom häcken satt fulla tjejer och kissade och högljudda män pinkade mot staketet.

bajsade

– Jag har inget emot Classic Car i sig, men den här skiten ska vi invånare inte behöva utsättas för.

Sven Olof Tysk hus ligger ett hundratal meter från rondellen som leder riksvägen in genom Rättvik söderifrån.

På torsdagens stora cruisingkväll under Classic Car förra veckan, brakade ”fyllekaoset” lös i Sven Olofs trädgård.

– Kvällen och natten var en fullständig katastrof. Det var en fyllefest utan dess nåde med raggare som kom in på tomten och bajsade och pissade. Tjejerna satte sig bakom häcken och uträttade sina behov, säger Sven Olof Tysk.

Toapapper och avskräde lämnades kvar. Natten mot lördagen var inte bättre den. Sven Olof berättar att han inte vågade gå ut själv utan stod i ett fönster och försökte mota bort folk.

– Jag vågade inte gå ut, stämningen var inte trevlig, konstaterar Sven Olof Tysk som inte kunde sova på natten av oron – och irritationen – över vad som pågick utanför.

Detta är inte första gången Sven Olof Tysk drabbas hårt under Classic Car veckan i Rättvik. Han har sedan tidigare år kontakt med kommunen om problemen. Och kommunen har bland annat satt ut baja-major i ett försök att förbättra situationen.

Rune Daniels, ordförande i miljö- och byggnadsnämnden och koordinator mellan länsstyrelsen, polisen, kommunen och Classic Car, gällande ordningshållandet under bilveckan, beklagar det som hänt Sven Olof Tysk.

– Tyvärr finns det folk som beter sig så här förkastligt och jag vet att Sven Olof inte är den enda som drabbats på liknande sätt under Classic Car, säger Rune Daniels.

Enligt honom är det dock nära nog omöjligt att helt bli av med alla störande moment, som ett stort event som Classic Car också för med sig.

Att utöka det så kallade paragraf 3 området under Classic veckan – som ger ordningsvakter behörighet att omhänderta personer inom området – är ett av flera initiativ som vidtagits i förebyggande syfte. I år fanns dessutom fler ordningsvakter i tjänst än någonsin tidigare. Ordningsvakter som Sven Olof Tysk inte såg skymten av:

– Deras uppgift är givetvis inte att bevaka privata trädgårdar utan allmänna platser, konstaterar Rune Daniels.

Svaret gör Sven Olof Tysk beklämd:

– Som vanlig privatperson står jag här helt maktlös, vare sig polis eller ordningsvakter kan hjälpa en, säger han.

Enligt Sven Olof Tysk finns det flera åtgärder som borde kunna vidtas. Att man hävde avspärrningen i rondellen på torsdagen för själva cruisingen förstår han.

– Men man borde kunna placera ut ordningsvakter som då i stället kan hålla ordning på raggarbilarna som inte är där för cruisingen.

– Nu blev torsdagskvällen och framåt i stället en jättetråkig upplevelse för mig. Jag gillar Classic Car, men den har tyvärr en baksida också.

Källa: http://www.dalademokraten.se/dalarna/rattvik/classic-car-besokare-bajsade-i-sven-olofs-tradgard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *