Dödförklarades av OKQ8

 

Gunnar Larshow lever i bästa välmåga i Hillsand nordväst om Strömsund. Men enligt OKQ8 är han död.

Han sitter i sin trädgård iklädd snickarbyxor. Bakom honom ligger ett lass med timmer som så småningom ska bli ett knuttimrat hus. Gunnar Larshow i Hillsand är en man som har mycket att göra, helt enkelt en man i sin krafts dagar.

Men det är det inte alla som anser. OKQ8 har dödförklarat honom.

– I ett och ett halvt års tid har jag försökt att säga upp mitt medlemskap i OKQ8. Jag har till och med gjort tre skriftliga försök i ärendet, säger Gunnar.

Men då Gunnars mor kom in med posten från brevlådan häromdagen var stämningen inte munter. I handen höll hon nämligen brevet från OKQ8 där Gunnar var dödförklarad. Där stod också att det var ett dödsbo som ägde hans tillgångar.

– Mamma tog verkligen illa vid sig, betydligt värre än vad jag gjorde. Tydligen anser OKQ8 att ”slutar man som kund, är man död”, säger Gunnar som agerade blixtsnabbt för att rätta till felet.

Med brevet i hand ringde han upp OKQ8 och förklarade att det kändes obehagligt att bli dödförklarad.

– En flicka där förklarade att jag måste ha fyllt i pappren fel. Då svarade jag lite skämtsamt att ”det måste vara omöjligt eftersom jag ju är död”. Men det skämtet gick inte hem, berättar Gunnar som kan kosta på sig ett skratt åt det hela.

Sen den dagen har Gunnar Larshow inget hört i ärendet. Brevet kom den 22 juli. Han känner sig kränkt.
– Nu ser jag fram emot att få tillbaka de 250 kronor som finns på mitt insatskonto. Och detta utan att jag skickar in min bouppteckning, säger Gunnar, ruskar på huvudet och återvänder till att bygga på sin stuga.
Källa: http://op.se/lanet/stromsund/1.6255255-han-dodforklarades-av-okq8

1 tanke kring ”Dödförklarades av OKQ8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *