Möttes av avföring efter sin semesterresa

Avföring rann ut i lägenheten när Nahrin och hennes familj var på semester. Hela lägenheten renoverades – men fem dagar efter att lägenheten var klar hände det igen.

Tre gånger på två månader har avföring bubblat upp ur toaletten hos Nahrin Youssef Seffo och hennes man i lägenheten på Briljantgatan i Tynnered.

Det värsta var en söndag i mitten av oktober. Då kom familjen hem från sin semester och upptäckte att hela badrumsgolvet var täckt av avföring.

– Dörren gick först inte att öppna. Jag slet upp den, och då forsade det över mina fötter. Jag bara skrek till min man att ta med vår lilla son ut ur lägenheten. Vi åkte hem till min mamma och sov där. Det var så äckligt, jag kräktes flera gånger.

Väggar och golv har bytts

Sedan dess har familjen inte kunnat bo hemma. Skadorna av det läckande avloppet var så allvarliga att både väggar och golv har fått bytas. Dessutom har det inträffat ytterligare två gånger.

– Alla våra saker är förstörda, säger Nahrin och visar ett helt rum fullt av kasserade saker.

– Det är e-colibakterier på precis allt vi har. Vi har blivit sjuka. Jag har haft ont i magen och varit otroligt stressad. Dessutom har jag fått sova på soffan i vardagsrummet. Jag har whiplashskador och har otroligt ont i nacken nu, säger hon.

Tidigare hyresgäster hade samma problem

I går märkte Nahrin att något var fel för tredje gången.

– Jag hörde hur det började bubbla i toaletterna och såg att det började stiga upp avföring igen.

Grannen Anita Bojang, som har bott i huset i sju år, intygar att även tidigare hyresgäster har haft problem med avloppet.

– De som bodde där innan använde aldrig det badrummet. Själv har jag problem med dålig lukt i avloppet.

Bengt Gustafsson, vd på Stena Fastigheter i Göteborg, menar att skadorna beror på att det blivit stopp i avloppet.

– Det kan bero på att man har spolat ner fel saker i toaletten. Det blev en stor skada på just den här lägenheten i oktober, men vi åtgärdade felet och reparerade lägenheten. Den här gången hade skadorna inte samma omfattning, säger han.

Enligt Nahrin hittade rörmokaren en större skada på avloppsrören i går. Bengt Gustafsson menar att det inte var så allvarligt.

– Det fanns något brott på stammen, rören kan ha glidit isär. Om det beror på stoppen eller om det är tvärtom, det vet inte jag.

Husen är ganska gamla, spelar det roll i det här fallet?

– Det kan man inte säga något generellt om. Det viktiga här är att inte spola ner fel saker i toaletterna.

Nahrin och hennes familj har två badrum. Problemet finns bara i det ena, och därför har de inte spolat ner någonting i den.

– Det behöver inte vara just de som bor i lägenheten där det blir stopp som spolar ner felaktiga saker. Däremot är det ofta lägenheten på bottenvåningen som drabbas, som i det här fallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *