E-type fick inte ta hand om upphittad minigris

minigris

För ett par veckor sedan sprang en ensam minigris omkring övergiven i naturen i Halland.
När Gt.se skrev om grisen hörde rockidolen Martin ”E-type” Eriksson av sig och ville ta hand om den.
Men så blir det inte eftersom minigrisen redan fått ett nytt hem.

– Det var grisen i säcken för mig, men det känns fantastiskt att den fått ett hem, säger Martin Eriksson.

Det var en privatperson som uppmärksammade den lilla minigrisen vid en bergtäkt i Halland den 10 mars i år. Två dagar senare var det dags ingen för minigrisen att visa sig på samma ställe.

Ytterligare en privatperson hade sett den lilla svartvita minigrisen under två veckors tid och den upphittaren såg till att den lille gynnaren fick lite mat för att klara sig.

En anmälan gjordes till länsstyrelsen i Hallands län som fick djurskyddsärendet på sitt bord och det beslöts att minigrisen skulle överlåtas till en ny ägare eftersom det inte gick att hitta den riktiga ägaren.

Togs omhand av privatperson

För att minigrisen inte skulle fara illa så beslöt länsstyrelsen att Hallandspolisen omedelbart skulle omhänderta grisen då den ansågs vara övergiven.

– Men när vi kom till platsen tillsammans med anmälaren så var minigrisen borta, berättar Helén Berggren, kommissarie vid polisen i Halland. Men ganska snart fick vi reda på att privatperson nummer två hade tagit hand om grisen och tagit med sig den hem till sin bostad och där har den nu blivit kvar.

”Det viktiga är att den har fått ett hem”

E-type får nu inte ta hand om minigrisen på sin gård på Adelsö i Mälaren. Han får nöja sig med sina hundar. Men han är glad ändå.

– Det var grisen i säcken för mig, men det känns fantastiskt att den fått ett hem. Det viktiga är att den får ett hem, säger E-type.
– Det viktiga är inte att jag tar hand om den, jag har så mycket djur ändå. Men jag kan finnas som en gudgrisfar om de får problem.
Källa:  http://www.expressen.se/gt/e-type-fick-inte-ta-hand-om-upphittad-minigris/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *