Gulli, 86 stoppas från att handla på ica maxi

Under många år har Gulli Svensson handlat det hon behöver på närliggande Ica Maxi i Halmstad.

Men nu stoppas hon av kommunens regler.

– Det är sorgligt att det ska behöva bli så här på äldre dar, säger Gulli.

gulli

En gång i veckan får 86-åringen, som har svårt att själv röra sig, hjälp av hemtjänsten med att handla hem dagligvaror. Eftersom Gulli i många, många år har handlat på Ica Maxi är det där hemtjänsten har handlat.

– Jag har handlat där i många år, innan kunde jag cykla, sen tog jag bilen men sedan ett tag tillbaka har hemtjänsten fått handla åt mig eftersom jag själv inte kan, säger hon till Kvällsposten.

Gillar sin butik

Hon trivs i butiken, gillar utbudet och tycker att personalen är superbra. Men nu är det stopp. Torsdagens inköpsrunda blev förmodligen den sista eftersom hemtjänsten från och med onsdag nästa vecka måste handla i den närmaste butiken.

I Gulli Svenssons fall innebär det Nettobutiken som ligger 700 meter närmare hennes hem än Ica Maxi.

– Det är inte klokt. Man kanske kan tycka att det är småsaker men jag vill inte handla där, men vad ska jag göra? Vi vanliga är för små mot de stora som bestämmer, säger Gulli.

”Vi följer bara riktlinjerna”

De stora hon syftar på är Halmstad kommun. Rose-Marie Karlsson är enhetschef på hemvårdsförvaltningen och hon förklarar för Hallandsposten att kommunen bara följer reglementet.

– Vi har riktlinjer från kommunen som vi inte har följt innan, men som vi nu har sett över. Riktlinjerna säger att det är den närmsta butiken man ska handla i, säger hon till Hallandsposten.

Kvällsposten har sökt Rose-Marie Karlsson för en kommentar utan att lyckas.

Men till Hallandsposten säger hon att riktlinjerna ska vara samma för alla och att de har många kunder att ta hänsyn till.

För Gulli är riktlinjerna ett mysterium och hon har svårt att se någon vinst i att hon inte får handla på Ica Maxi.

Hoppas på en ändring

– Det var en chef som ringde mig och berättade om det att jag inte fick handla på Ica Maxi mer eftersom Netto ligger närmare. Men det blir konstigt, flickorna från hemtjänsten brukar köpa mediciner åt mig vid apoteket där. Det finns inget apotek vid Netto så de får åka en runda till, det blir väl dumt.

Enligt Gulli Svensson är det fler äldre i hennes bostadsområde som också drabbas av riktlinjerna som kommunen nu bestämt sig för att följa. Själv hoppas hon att kommunen kanske ändrar sig, men förhoppningarna är små.

– Jag tror inte att det blir någon ändring. De ska spara pengar på oss äldre men jag undrar hur mycket de sparar egentligen, vinsten blir nog liten, säger hon.

 

Källa: http://www.expressen.se/kvallsposten/gulli-86-stoppas-fran-att-handla-pa-ica-maxi/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *