Nekades bussfärd trots mobilbiljetten

Amelia, 12, skulle åka buss från sin pappa i Genevad till sin mamma i Halmstad.

Hon råkade köpa fel mobilbiljett och ville ha hjälp att köpa en ny.

Men chauffören sa nej och bad henne kliva av.

 

amelia

– Hon grät och var förtvivlad, säger mamman Annette Bader.

 

Vid lunchtid i fredags skulle Amelia Bader ta bussen från Genevad för att åka hem till sin mamma i Halmstad.

Amelias mamma Anette Bader, 31, hade kopplat en fakturatjänst till sin dotters mobil för att hon skulle kunna köpa sina bussbiljetter själv. …

– Men hon ringde mig och sa att hon hade köpt fel biljett. Hon hade råkat trycka på fel biljett och var nervös för att hon trodde att busschauffören inte skulle släppa in henne. Men jag sa att det skulle lösa sig, säger Anette Bader.

”Hade inte tid”

Men det löste sig inte. När Amelia klev på bussen blev hon avvisad av busschauffören trots att hon förklarade vad som hade hänt och att hon ville köpa en ny biljett.

– Busschauffören sa att han inte hade tid att hjälpa henne och bad Amelia kliva av. Han tog inte hänsyn till hennes ålder och att hon skulle få vänta i en timme på nästa buss på landsbygden, säger Anette Bader.

Amelia var förtvivlad och grät när hon ringde sin mamma som vid tillfället var på lunch.

– Jag ringde till Hallandstrafiken som i sin tur försökte kontakta busschauffören för att han skulle vända och plocka upp Amelia. De tyckte att han borde ha överseende eftersom Amelia bara var ett barn. Men chauffören svarade inte och Amelia fick stå kvar i värmen, säger Anette Bader.

Tog bilen

Förutom maktlöshet så kände Anette Bader oro över att hennes 12-åriga dotter stod ensam vid en busshållplats ute på landsbygden.

– Jag fick först informationen om att vi kunde få utnyttja resegarantin och sedan att vi inte fick. Till slut tog jag bilen och åkte och hämtade henne, säger Anette Bader.

I 45 minuter fick Amelia stå vid busshållplatsen innan hennes mamma dök upp.

– Hon vill inte åka buss längre och är ängslig, säger Anette Bader.

”Det är inte okej”

Inom Hallandstrafiken har man en uttalad policy att barn inte ska lämnas ensamma i landsbygdstrafiken.

– Det är inte okej. När det gäller barn ska man ha överseende. Givetvis ska alla ha giltig biljett, men här kan vi se att flickan har försökt göra rätt och hon skulle definitivt ha fått följa med, säger Hallandstrafikens kommunikationschef Yasmine Möllerström.

Hallandstrafiken ser allvarligt på händelsen och meddelar att de ska prata med operatören som kör bussarna.

– Jag kan inte ha varit tydligare i detta. Det finns inte på kartan att man gör så utan man kan lösa det på ett annat sätt, säger Yasmine Möllerström till Hallandsposten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *