Håkan, 70, lurad på gratis bussresor

Glädje förbyttes snabbt till irritation för Håkan Jansson när han fick kommunens brev om gratis buss för alla över 70. Orsaken: Håkan bor i Borensberg och har ingen nytta av kostnadsfria resor med Motalas stadsbussar.

Nästa månad fyller Håkan Jansson i Borensberg 70 år. Därför fick han förra veckan en fin broschyr från Motala kommun där han och alla andra över 70 år erbjöds gratis bussresor fram till årsskiftet.
– När jag öppnade den blev jag jätteglad och berättade direkt för min fru att nu kan vi åka in till Motala med bussen. Vi har vänner där inne som vi brukar hälsa på så det här kändes jättefint, säger han.
Men när Håkan bläddrade vidare i broschyren försvann snart glädjen. På baksidan fanns busslinjerna som omfattas av erbjudandet uppradade. Samtliga är stadsbussar inne i centrala Motala. Inga bussar utanför tätorten berörs.
– Vi som bor i utkanten har ju blivit helt bortglömda. Vi har ingen nytta av det här över huvud taget. Och ändå är det ju kanske vi som mest skulle behöva ta bussen om man tänker på miljön, säger han och fortsätter:
– Det är väldigt konstigt att vi inte kan omfattas av erbjudandet. Ändå ska vi vara med och betala för det. Det ska väl ändå vara lika för alla i kommunen.
Håkan och hans fru är annars frekventa bussresenärer och åker både till Linköping och Motala. Han tycker att tanken med gratis buss för äldre är toppen. Bekanta till honom som bor i Göteborgstrakten åker gratis när det är lågtrafik och de har bara talat väl om systemet.
– Det känns ju som en jättebra idé, säger Håkan.
– Det hade nästan känts bättre om de inte skickat ut erbjudandet alls. Fast det hade kanske varit fel det också. Problemet är ju att man blir frustrerad över att erbjudas något som man inte kan utnyttja, tillägger han.

http://mvt.se/nyheter/motala/1.1338036-hakan-70-lurad-pa-gratis-bussresor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *