Trött på skiten

Ulf har tröttnat på skiten

2011-08-30

Måsskit långt upp över öronen. Eller i alla fall över hela mahognysnipan. Och nyligen snodde kommunens städpersonal med sig Ulf Blomqvists täckpresenning.

– Jag får deponera bryggavgiften hos länsstyrelsen tills det blir ordning på det här, menar han.

VF skrev redan i våras om problemen för Ulf Blomqvist och de andra som hyr båtplats i Mariebergsviken. Antalet skränande, nedskitande måsar har med åren växt – och allra värst är det längst ute på bryggorna.

Karlstads kommuns handläggare för båtplatser, Leif Thuresson, gav då ett halvt löfte om att pröva en speciell ljudanläggning som skrämmer fåglar. Men något sådant har inte kommit upp.
Och nu har bägaren svämmat över, anser Ulf Blomqvist.

– Du ser hur det ser ut! Skit överallt! Hela kapellet är täckt, och det är lika illa för killen här bredvid. Han brukar inte ha sin båt liggande här mer än några timmar för att det är så illa.

Under tiden vi står och begrundar eländet knallar ett gäng måsar runt på bryggan intill, och ytterligare ett 50-tal ligger och guppar ute i viken. Ska dom inte gå snart, verkar de undra.

Ulf Blomqvist betalar 2 200 kronor om året för båtplats, skötsel och underhåll. Men nu överväger han att deponera avgiften hos länsstyrelsen, tills Karlstads kommun löser problemen.
Som det är nu har de snarare förvärrat situationen, menar han:

– Jag hade en stor täckpresenning för att inte mahognykapellet skulle bli förstört. Den la jag på bryggan med ett par vikbara stolar över, och sen såg jag utifrån viken att städpersonalen kom. När jag kom tillbaka var presenningen borta! Vad är det frågan om?

Tommy Andreasson, ansvarig för underhållet av kommunens hamnar, beklagar problemen. Han konstaterar att en rad olika åtgärder vidtagits, men efter en tid lär sig fåglarna.

– Vad gäller ljudanläggningen har vi diskuterat det, men det krävs en ansökan till länsstyrelsen. Ljudet kan störa grannarna i närheten. Jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det här, det är ett dilemma.
• Och presenningen?

– Den har vi här. Båtägaren hade spänt upp den som ett solskydd, och det går inte för sig, det är ju kommunens brygga som ska vara fri att röra sig på. Men det går bra att hämta den när som helst.

Orginalartikel: http://www.vf.se/nyheter/karlstad/ulf-har-trottnat-pa-skiten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *