Här är ”djungeln” som kommunen har glömt

ang

I det drygt meterhöga gräset leker barnen bland ormar, krossat glas och fästingar.

Nu har de boende fått nog och kräver att kommunen agerar.

– Jag vill bara att de kommer hit och klipper gräset. Jag har försökt få tag på de ansvariga i två veckor men inget händer, säger tvåbarnspappan Andreas som har ”djungeln” precis bredvid sitt hus.

Mejla

Mitt bland villaidyllens välansade gräsmattor i Utby dyker det plötsligt upp – det vildvuxna område som de boende kallar för ”djungeln”.

– Som förälder känner jag en oro och en frustration. Jag vill inte att barnen ska bli ormbitna eller trampa i krossat glas, säger Andreas och vadar ut i gräset som når honom nästan till bröstet.

”Djungeln” – cirka 100 meter lång och 30 meter bred – ligger tio meter från hans hus. Hans två söner, sex och åtta år gamla, har vid flera tillfällen sett ormar här – och antalet fästingar har exploderat.

– Jag vill inte behöva begränsa barnen i deras lek bara för att kommunen inte gör sitt jobb, säger Andreas som ger röst åt hela områdets ilska.

– Dessutom är det inte så kul att vara rädd för att ungarna ska TBE-smittas så fort de går ut genom dörren, fortsätter han.

Under de senaste veckorna har han vid flera tillfällen försökt få tag på ansvariga på Göteborgs stad – men utan framgång. När GT pratar med kommunen ber man att få återkomma.

– Våra entreprenörer brukar inte missa att klippa någon yta. Detta gör mig väldigt konfuderad, säger Patrik Svensson, parkförvaltare i området.

– Jag får be att få kolla upp detta, säger han.

 

Källa: http://www.expressen.se/gt/har-ar-djungeln-som-kommunen-har-glomt/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *