Ilska över p-räd i byn

Fyra sura böter på en gata som är omöjlig att parkera rätt på.
Fathi El Hag bor på Rönneådalsvägen i Billinge som nu hamnat på de kommunala parkeringsvakternas radar.
Även flera boende på gatan har fått böter.

 prad
Gatan är smal med en bred grusremsa längs vänstra sidan.
Remsan är lite bredare än en normal bil och det är på denna som flera på gatan parkerar när de inte får plats på sin egen uppfart eller när de har gäster.
Men det får man inte göra. Enligt lagen ska bilarna stå med alla hjul ute på asfalten.Grusremsan räknas som terräng och sådan får man inte parkera på.
Detta innebär att det inte går att få möte på gatan eller att sopbilarna kan komma till och tömma kärlen.
– Jag fick fyra böter på 600 kronor vardera, säger Fathi El Hag.

Den ena boten var på grund av att en av hans bilar var parkerad mot färdriktningen.
Att den bilen blev lappad köper han, men tycker att det borde finnas ett sätt för de boende på gatan att parkera på den grusade remsan.
– Jag har barn som bor hemma och de har bil, vi får inte plats med alla bilar på uppfarten och sedan vi flyttade hit på 1990-talet har alla stått på grusen i vägkanten.

Sammanlagt är det minst re boende på gatan som fått böter när kommunens parkeringsvakter gjort ronder på gatan.
Det finns parkeringsplatser i närheten men dessa tillhör Ebos hyreshus och där får de boende inte ställa sig.
– Vi har fått bilar slangade när de stått framför huset, vad skulle då inte kunna hända om vi tvingas ställa de flera hundra meter från huset, undrar Fathi El Hag som kontaktat kommunen.

Även flera grannar har ringt till Henrik Alvén som är trafikingenjör på Eslövs kommun.
– Jag fick in ett klagomål om en skrotbil som stod parkerad på gatan. Parkeringsvakterna åkte då dit och då kan de inte se mellan fingrarna på andra parkeringsbrott, säger Henrik Alvén.

Han säger dock att han hemskt gärna vill lösa frågan och inser att det känns konstigt för de boende, som alltid parkerat på grusen, helt plötsligt inte får göra det.
– Det är så klart en smäll i ansiktet på de boende. Men samtidigt är ett regelbrott är ett regelbrott och jag har fullt förtroende för parkeringsvakternas bedömning.
Henrik Alvén berättar att han kommer att ta upp frågan med sin chef Kristoffer Tonning, gatuchef i kommunen, för att diskutera en lösning.
– Vi måste kontrollera om det är enligt reglerna att tillåta parkering på terräng om vi sätter upp skyltar. Jag kan inte svara på rak arm om på om vi kan göra så.

Fathi El Hag har överklagat böterna och hoppas att någon från kommunen vill komma ut och titta för att se vad det skulle innebära om bilarna står parkerade med fyra hjul på asfalten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *