Otydligt besked blev dyrt för Soran

Soran Gadan fick besked av kommunen att det inte krävdes bygglov för att byta fönster på villan. Det var fel och det kostar honom över 200 000 kronor.

fonsterbyte

Familjen Gadan har satsat mycket på att renovera funkisvillan på Lagmansgatan. I samband med detta gjordes en energibesiktning som konstaterade att fönstren läckte energi och behövde bytas.

– Jag ringde stadsbyggnadsservice och fick mycket bra information till en början, säger Soran Gadan.

Han frågade även om det krävdes bygglov för att byta fönstren. Bara om du byter färg och form, blev svaret enligt Soran Gadan.

– Så minns jag samtalet. Jag hade fått information och kunde gå vidare, säger han.

Han bytte ut samtliga 28 fönster i huset.

– Hade jag inte fått en positiv signal hade jag inte gjort något. Det är inte sunt förnuft att lägga ut 150 000 kronor utan att ha fått grönt ljus av kommunen, säger Soran Gadan.

Sedan gjordes en anmälan. Han fick ansöka om bygglov, som han fick avslag på.

De fönster som Soran Gadan satte in hade fel material, aluminium i stället för trä, en pivåupphängning i stället för sidohängning och dessutom var de spröjsade.

Det är ord mot ord, om han har fått beskedet att det räcker med form och färg.

– Nej, det vill jag nog inte skriva under på. Det är ju hans tolkning. Man tolkar saker olika. Jag kan inte anklaga att folk ljuger men det är klart att man kan uppleva saker olika när man pratar och ibland kan det vara så att man väljer vilken information man tar in. Vi lovar aldrig en person att bygga något, säger Per Malm, handläggare på stadsbyggnadsservice.

Soran Gadan Ska överklaga avslaget, men troligen måste han sätta in nya fönster, vilket kostar honom över 200 000 kronor.

Källa: http://na.se/nyheter/orebro/1.2699384-otydligt-besked-blev-dyrt-for-soran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *