Inte ens hunden ville äta lunchen

I två månaders tid har Egon Olsson antecknat sitt missnöje med lunchen från Charlottesborgshemmets kök. Nu kräver han en förändring. – Inte ens hunden vill äta det.

Sedan ett år tillbaka får Egon Olsson sin lunch hemkörd varje dag. Maten kommer från köket på Charlottesborgshemmet och han har inte alltid varit helt nöjd med den.

För två månader sedan började det dock bli värre och Egon Olsson började föra anteckningar varje gång måltiden var till missnöje. Nu finns det 17 luncher nedskrivna i hans anteckningsblock. Den allra värsta fick han erfara i tisdags, vilket också fick bägaren att rinna över.

– Fläskpannkakan var hård som en skosula. Kniven kunde inte ens skära igenom den, säger Egon Olsson och kastar ner matbiten i lådan så att den studsar.

– Att inte jag äter det är sin sak, men när inte ens hunden vill äta det är det illa.

Som vatten på en gås

Men att ringa och klaga hos köket beskriver han är som att hälla vatten på en gås. För några dagar sedan tog han kontakt med dem och framförde kritik. Då ska han ha fått reda på att köket inte tillagar maten själva, utan endast värmer den.

Nu har han tagit kontakt med biståndsministern, Hillevi Engström. Han förklarade situationen och ska nu fylla i en klagomålsblankett.

– Det är hög tid att de skärper sig. Jag är besviken och det är jag inte ensam om. Vi är många som är missnöjda. Kasslern är tunnare än ett smörgåspålägg, grönsakssoppan är en skål med varmt vatten och det händer att man får fel alternativ hemskickat. Och det kostar 47 kronor varje dag, beklagar Egon Olsson.

När Kristianstadsbladet tar kontakt med köket vill de inte uttala sig om något.

Lars-Åke Nordin, chef på omsorgsförvaltningen i  Kristianstad, har däremot fått mer positiv än negativ respons senaste tiden.

Lämna in synpunkter

– När vi hade redovisning i nämnden var det så, ja. Andelen förslag hade ökat också, vilket är bra. Så vitt jag vet har det varit en stor kvalitetsökning med mer ekologisk mat det senaste året.

Trots att han inte delar Egon Olssons uppfattning uppmanar Nordin ändå honom att lämna in en synpunkt till kostchefen Lena Larsen.

– Om han fyller i en synpunkt är han garanterad ett skriftligt svar. Det är viktigt att få in synpunkter för att garantera kvalitén på maten som serveras, säger Lars-Åke Nordin.

1 tanke kring ”Inte ens hunden ville äta lunchen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *