Mobilpratande chaufför anföll busspassagerare

busskur

På sin sista semesterdag tänkte Terese Almgren utnyttja sitt sommarkort och ta bussen in till stan. Men resan blev en mardrömsfärd som slutade i att den hotfulla busschauffören försökte ta hennes väska.

Förra måndagen klev Terese Almgren på stadsbussen mot centrum. Chauffören pratade i mobiltelefon när hon gick på bussen och samtalet fortsatte under tiden som han körde.

– Han var väldigt koncentrerad på samtalet. Levde sig in i det och ägnade mer uppmärksamhet åt det än vägen, säger Terese Almgren.

Släppte ratten

Efter att ha sett hur chauffören hade släppt ratten flera gånger medan han talade gick Terese Almgren fram för att påtala att han borde koncentrera sig mer på trafiken.

– Jag tyckte att det var obehagligt, men det höll han inte med om. I stället skällde han ut mig rejält och tyckte att han hade all rätt i världen att prata i telefon, berättar Terese Almgren.

Hon avslutade diskussionen med att påtala att när han jobbar ska han sköta sitt jobb. Terese Almgren gick sedan bak och satte sig igen och tänkte att han nu förhoppningsvis skulle lägga på.

Filmade chauffören

När chauffören fortsatte prata i telefon samtidigt som han körde fick Terese Almgren nog och gick fram för att filma honom, men då lade han snabbt på och resten av turen upplevde Terese Almgren det som att chauffören satt och blängde på henne i spegeln.

När hon klev av bussen gick hon av via mitten- utgången och passerade sedan förbi den främre dörren.

– Då började han prata med mig igen och sa igen att han får prata i telefon på bussen. Han började sedan kalla mig massa saker, säger Terese Almgren.

Hon tog då fram sin mobil för att ta ett foto av honom så att hon skulle komma ihåg hur han ser ut.

– Då blev han fullständigt vansinnig. Han reste sig upp och kom mot mig.

När chauffören lämnade bussen och gick fram mot Terese Almgren blev hon rädd och backade undan.

– Jag stoppade snabbt ner telefonen i handväskan men då började han rycka i den.

Skrek högt

Terese Almgren blev då riktigt rädd för den arga chauffören och började skrika högt.

– Jag bara vrålade rakt ut och hoppades att någon skulle se, men han höll på så länge så att remmen till väskan gick av och då sitter den fast med en rejäl metallring, säger Terese Almgren.

När chauffören hade insett att folk hade börjat titta, släppte han till slut väskan och gick tillbaka till bussen och körde därifrån.

Terese Almgren har anmält överfallet till polisen och till skånetrafiken. I väntan på att höra vad som kommer att hända med den hotfulla busschauffören vågar Terese Almgren inte åka buss längre.

– Jag är inte rädd för busschaufförer som grupp, men jag skulle inte kunna tänka mig att åka på en buss med honom. Jag är rädd för vad han skulle göra mot mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *