Polisen avlivade Anitas katt – gav tillbaka död utter

Klockan 19:50 larmades polisen till Nybovägen i Valbo. En man hade kört på en katt och var rådvillig om vad han skulle göra av den. När polispatrullen kom till platsen var katten allvarligt skadad men vid liv. Polisen letade efter märkning och halsband men kom till sist fram till att man var tvungen att avliva Alfons på plats.

Enligt ägaren till Alfons, Anita Olsson, avlivade polisen Alfons med pistol. Det är dock uppgifter som vakthavande befäl Paul Edenström inte kan bekräfta.

– Hur man valde att avliva katten kan jag inte uttala mig om. Det enda jag kan säga är att när patrullen kom till platsen var katten så illa däran att man ville avliva den. Mannen som hade kört på katten var av liknande uppfattning.

Brukar man inte låta en veterinär sköta sånt?

– Det kan man säkert göra men nu valde man inte det, säger Paul Edenström.

Men historien slutar inte där.

Dagen efter, när Anita Olsson tillsammans med sin sambo kom för att hämta Alfons, möttes de av en obehaglig överraskning. Paret reagerade över att påsen de fick katten i var lite väl tung. Anita anade oråd men ville själv inte se efter. Istället gav hon påsen till sambon som fick undersöka saken.

– Det är ju en utter! utbrast han.

Polisen hade på något sätt förväxlat påsen med Alfons och en med en utter i.

– Vi beklagar verkligen att det blev så men man hade märkt påsarna fel. Det var den mänskliga faktorn som spelade in, förklarar Paul Edenström.

För Anita blev det en jobbig upplevelse.

– Jag vill inte att man ska skjuta min katt – jag vill att en veterinär ska ta hand om den. Man kanske kunde operera skadan? Sen att de inte kontaktade mig innan är också dåligt.

Det värsta med situationen är dock att hennes Alfons är borta.

Hon har dessutom bestämt sig för att anmäla polisen efter incidenten.

Källa: https://www.arbetarbladet.se/artikel/polisen-avlivade-anitas-katt-gav-tillbaka-dod-utter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *