Skivspelare på avvägar

Postpaketet befann sig bara 70 meter från rätt utlämningsställe  i Karlstad. Ändå skickades det till Örebro. Och sedan tillbaka till  Karlstad. – Det är inte klokt, säger Ivo Michael som fick vänta länge på  försändelsen.
Han är kritisk mot postens pakethantering.
Ganska ofta beställer han varor i olika nätbutiker utomlands. Det  blir nästan alltid krångel med leveranserna.
Härom veckan gällde det en skivspelare som han köpt på  handelsplatsen Ebay i Tyskland
– Spelaren var ungefär 500 kronor billigare än i butikerna här  hemma när frakten var betald.

Med kollinummer

Men sedan gällde det att få hem varan till bostaden på  Jungmansgatan i stadsdelen Viken.
– Jag brukar följa mina paket via kollinumret. Det tog någon dag  för tyska postverket att skicka skivspelaren till Malmö. Där tog svenska Posten  över.
Dagen därpå – den 27 september – befanns sig paketet på en lastbil  i Karlstad. Klockan 11.44 ringde chauffören på hemma hos Ivo Michael.
– Jag var inte hemma. Jag har ju ett jobb att sköta. Och eftersom  de inte aviserat så kunde jag inte veta när de skulle komma.
Därmed råkade han ut för samma sak som många andra privatkunder:  Postens paket levereras på tider när ingen kan ta emot dem.
– I det läget kunde man ju tänka sig att de skulle lämna in  paketet hos Ica Nära i Viken. Det ligger nästan utanför min dörr. I stället  skickades det till Örebro och blev liggande där över helgen.

Drabbar miljön

Först på måndagen den 1 oktober kunde han hämta ut sin  skivspelare. Hos Ica Nära i Viken.
– Det är inte klokt. Detta drabbar oss kunder och det är knappast  miljövänligt att skicka omkring paket på det här sättet, säger han.
Jörgen Edström, regionchef för Posten Logistik i Örebro, förklarar  hanteringen med att det finns olika ”produkter” i Postens leveranssortiment.
Hade den tyske leverantören valt att skicka som Hempaket så hade  Ivo Michel blivit aviserad. Men den tjänsten kan kosta mer.
Som läget nu var måste paketet nysorteras i Örebro och läggas  bland resten av paketen som skulle skickas till Ica Nära i Viken. Annars skulle  det hamna utanför systemet med avier och påminnelser.
Men varför lade ni inte bara en lapp i Ivo Michaels brevlåda  och lämnade in paketet på Ica direkt? Så kunde han ha hämtat det samma dag?
– Det får vi inte. Enligt avtal med våra utlämningsställen får vi  bara angöra dem två gånger per dygn, svarar Jörgen Edström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *