Timråbon som väljer Härnösand framför Birsta – men nu fick han nog: ”De får skärpa till sig”

 

Lennart Andersson och hans fru åker till Härnösand varje vecka – i stället för Birsta som ligger tre mil närmre.

Men på söndagen rann det över för dem.

– Vill de ta fajten med Birsta får de skärpa till sig, säger Lennart.

Från Timrå är det ungefär fyra mil till Härnösand och 7,5 kilometer till Birsta.Men det finns ändå de som väljer att lägga julklappsshoppingen på först nämnda ort.

Lennart Andersson och hans fru är två av dem.

lennartandersson

– Vi trivs med lugnet här, det vi behöver finns och att parkera i Birsta är alltid en chansning. Jag har fått parkeringsskador på bilen där, säger Lennart.

I Härnösand har de sina favoritplatser och fik.

Men den här gången var de missnöjda.

När de skulle in till centrum möttes de först av det pågående vägarbetet.

– Det är så gropigt så det är fruktansvärt. Har man en ny bil vill man ju inte köra där igen. De måste kunna släta ut vägen på något sätt.

Paret Andersson har en nyköpt bil och med bytet hade parkeringsbrickan följt med den gamla. Att hitta en ny var inte en lätt match.

– Vi fick samma svar överallt: ”De har slutat skicka brickor till oss”. Vi fick cirkulera runt hela stan innan vi hittade en mack som hade P-brickor.

– Och när vi väl parkerat behövde vi en toalett, men fick beskedet att det inte fanns några allmänna toaletter vid halv elva-tiden. Så får det inte vara!

Toalettbesöket var inte heller det någon höjdare skulle det visa sig.

– Det var liksom finalen på allt. Det fanns inget papper. Jag brukar inte vara en pessimist, men sådant här ska de ordna för stadens bästa.

När Lennart lägger ihop sina erfarenheter vill han skicka en känga till kommunen.

– De måste ta fajten med Birsta om folk ska vilja julhandla här. Jag vet fler än vi som åker till Härnösand, men ska man göra det, måste ju det som finns vara så bra som möjligt, säger han.

 

Källa: http://www.st.nu/medelpad/timra/timrabon-som-valjer-harnosand-framfor-birsta-men-nu-fick-han-nog-de-far-skarpa-till-sig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *