Tröttnat på usel väg i Gussjö

Att vägar går sönder är inte ovanligt när det blir vår.
Men i Gussjö utanför Härnösand har de ständiga skadorna blivit ett allvarligt problem.
– Hade jag vetat det hade vi aldrig flyttat hit, säger Lars-Åke Krantz.

Grusvägen mellan Gussjö och Hälledal är skorpig och full med hål. Detta trots att väghyveln
passerade här för några timmar sedan.
Lars-Åke Krantz är en av de boende i området. Hans familj äger två stora pickupbilar och en turnébuss. Han berättar att vägproblemen funnits i många år.– Det är bedrövligt och tragiskt. Jag är bilentusiast och valde att flytta till Gussjö eftersom de sa att det skulle bli asfalt här. Nu har det gått 30 år och det är fortfarande grus. Hade jag vetat det hade vi aldrig flyttat hit, säger Lars-Åke Krantz.

Fem minuter med bil från familjens Krantz hus breder ett stort hål ut sig i vägen. En vägskylt varnar passerande trafik, men Lars-Åke framhåller att hålet inte är något ovanligt.

– Det dyker upp sådana här potthål överallt. På vissa ställen är dräneringen så dålig att leran gör att man inte kan gå längs vägen. Ibland är det så guppigt att man får skador på bilen. En gång fick jag punkteringen på båda framdäcken – samtidigt.

Under tiden vi pratar kommer buss 511 körandes söderifrån. Den tränger sig förbi våra parkerade bilar och stannar. Vi frågar busschauffören Paul Axberg vad han tycker om vägen.

– Det är ingen rolig upplevelse att köra här. Jag har kört buss i många år, och det har alltid varit likadant. Jag har svårt att tro att det inte skulle kunna skötas bättre, säger han.

När vi bussen kör vidare och vi vänder oss om har Lars-Åke hoppat ner i hålet. Det når honom upp över midjan.

– Jag och andra bilentusiaster är överens om att Västernorrland har Sveriges sämsta vägar. En förklaring är att marken innehåller mer lera här än på andra platser, men då måste man också jobba hårdare med underhållet. Det görs inte i den utsträckning som krävs, säger han.

Källa: http://www.allehanda.se/angermanland/harnosand/trottnat-pa-usel-vag-i-gussjo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *