Ursäkta ni har en apa i barnvagnen

Fyra månader gamla Strängnäsbebisen Oscar Thorén fick en ovanlig visit i barnvagnen i fredags. Vid sitt premiärbesök i Parken Zoo svängde sig en nyfiken liten apa upp i vagnen, kanske i hopp om att hitta en frukt.

– Jag tycker att det hela var obehagligt, säger Oscars mamma Gunilla Thorén.

Det var när familjen Thorén besökte Parken Zoo i Eskilstuna, som yngsta sonen Oscar fick en något påtaglig påhälsning i barnvagnen.
– Vi gick in i Amazonashuset för att titta på krokodiler, sköldpaddor och aporna som finns där, berättar Gunilla Thorén.
Hon besökte Parken Zoo för första gången tillsammans med sin mamma Margareta Linde och barnen Oscar och Albin, snart två år.
– Vi stod och kikade på sköldpaddorna och höll upp Albin så att han skulle se bättre, när paret som står bredvid oss ropade och säger: Ursäkta det sitter en apa i er barnvagn.
– Jag blev så chockad att jag bara föste bort den. Det står skyltar utanför entrén till Amazonashuset om att det var förbjudet att ta med frukt och mat dit in, med det var inte något som jag kopplade samman med att djuren sprang omkring fritt, säger Gunilla Thorén.
Verkade apan vara aggressiv?
– Nej, den bara satt där och tittade. Det kanske tog en sekund innan jag fick bort den.
Vad var det som var obehagligt?
– Man vet ju aldrig om de har några smittsamma sjukdomar som de kan sprida. Jag tänkte på vad som skulle hända om Oscar hade försökt hålla fast apan. Då kanske den hade blivit ilsken.
Funderade du inte på att ta ett foto på apan när den satt där?
– Nej, det hela gick så fort och jag ville bara ha bort den från Oscar. Jag är mest tveksam till att de ska få ha djuren så fritt. Tänk om någon blir skadad. Nu hände det ingenting den här gången, men vem vet vad som händer nästa gång.
Efter besöket i Amazonas berättade Gunilla Thorén om händelsen i receptionen.
– De verkade inte ta händelsen på allvar och någon ursäkt fick vi inte heller. De sa bara att aporna brukar vara skygga och att de är snälla av sig.

http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1828137–ursakta-ni-har-en-apa-i-barnvagnen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *