21-åriga Nathalie kränkt av säljare

natahli21
21-åriga Nathalie Helsing från Örebro känner sig lurad av telecomsäljarna Phone Family. Hon vill berätta för NA:s läsare om tveksamma säljmetoder och ett obehagligt tilltal.
– Hur de pratade med mig är inte okej. Det kändes väldigt förnedrande, säger hon.
Allt började med att Nathalie blev inropad av säljarna på Phone Family tidigare i våras:
– Du tjejen!

Någon ny telefon med abonnemang behövde hon inte, men hon lyssnade i alla fall på vad säljarna hade att säga. Det ångrar hon idag.
– Jag hade haft ett mobilt internet tidigare som inte funkade så bra eftersom jag har tjocka betongväggar hemma. Det sa jag också till säljaren, berättar Nathalie.

Han övertalade ändå Nathalie att köpa ett mobilt internet för 300 kronor i månaden.
– Han skrev i avtalet att jag skulle får byta, och så la han till muntligt att han kunde riva avtalet om inget annat fungerade, berättar Nathalie och fortsätter:
– Jag litade på honom. Sedan när jag skulle gå gav han mig en högtalare. Jag protesterade men han lovade att det var gratis, berättar Nathalie.

När hon väl kom hem kändes allt fel. Nathalie åkte tillbaka för att häva köpet.
Där i affären började problemen. Nathalie fick kommentarer som kändes förnedrande.
– Bland annat fick jag frågan om jag tränade mycket och ja, det gör jag ju. Då fick jag höra att det syns på min kropp.

Nathalie nekades att häva köpet. Men hon gav inte upp utan återvände till butiken. En gång när hon kom dit och frågade efter säljaren fick hon svaret. ”Han är ledig men du kan ju gå hem till honom naken!”
– Det kändes inte alls bra och ja sa ifrån till deras chef, berättar Nathalie.

Efter flera förgäves försök att häva köpet började hon ändå använda abonnemanget den första april. Precis som Nathalie befarat fungerade det inte bra. Hon hade fått utrustning med sig hem som skulle göra täckningen bättre.
– Men det funkade inte. Då fick jag rådet att lägga den på balkongen. När jag protesterade mot att lägga elektronik utomhus tyckte säljaren att jag skulle lägga den under en glaskupa, berätta Nathalie.

Hon är inte ensam om att känna sig lurad. NA har tidigare berättat om Essma Boucheouche, 22 år, som upplevt liknande affärsmetoder från Phone Family i Örebro.
– Jag tycker det är bra att tidningen uppmärksammar det här. Jag ville inte att andra ska behöva bli lurade som jag blev. Jag vill också berätta om hur de pratade med mig – det var förnedrande. Inte okej alls, säger Natalie Helsing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *