Farligt cykla i regnväder

Sigge Synnergård pekar ut de gropar som regnet skapat i cykelbanan.

Sigge Synnergård pekar ut de gropar som regnet skapat i cykelbanan.

Varje år förstör regnet en cykelbana i Kolbäck och gör den farlig för cyklister. Men trots anslagna pengar för att ordna problemet händer ingenting.

– Barn cyklar ner här hela tiden, och de kan ju ramla och slå sig rejält. Förra året var det en som fick åka in till sjukhus och sys.

Sigge Synnergård pekar på backen i cykelbanan mellan Vallmogatan och Hagvägen i Kolbäck. Här har regnet rivit upp gruset och skapat stora skåror i vägen. Det gör det farligt att cykla, säger Sigge Synnergård (FP).

Han sitter i tekniska nämnden och i kommunfullmäktige och har länge drivit frågan att vägen ska asfalteras. Den är ett återkommande problem, berättar han.

– Varje år förstör regnet vägen och varje år lägger kommunen tillbaka gruset i stället för att göra något permanent åt saken, säger han.

I år var det meningen att vägen äntligen skulle asfalteras. Tekniska nämnden anslog 80 000 kronor till projektet och det gavs hög prioritet i arbetsplanen.

Trots det har ingenting hänt.

– Pengarna måste ha gått till något annat, säger Sigge Synnergård.

Enligt Sigge Synnergård är det extra angeläget att vägen asfalteras inom kort. I höst öppnar en ny förskola i närheten, och då kommer ännu fler barn att cykla på vägen.

VLT har sökt ordföranden i tekniska nämnden för en kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *