Varför görs ingenting åt det här

Har tröttnat. Kenneth Eriksson visar en ojämnhet i hörnet av Törnrosgatan–Gullkragegatan. ”Det här är farligt. Man blir förbaskad över att det inte händer någonting”. Foto: Tony Persson

Har tröttnat. Kenneth Eriksson visar en ojämnhet i hörnet av Törnrosgatan–Gullkragegatan. ”Det här är farligt. Man blir förbaskad över att det inte händer någonting”. Foto: Tony Persson

”Varför görs ingenting åt det här?”

Kenneth Eriksson visar runt på Törnrosgatan och på cykelbanan intill, där det finns hål och ojämnheter i asfalten. ” Det här är farligt”, säger han.

Relaterat

Han är en av flera läsare som reagerat över gårdagens artikel om att kommunen ligger efter med underhållsarbetet på gatorna i stan.

Kenneth Eriksson har bott på Nordanby i över 40 år och han har aldrig tidigare upplevt att gatorna i området varit i så dåligt skick som nu.

Förutom hål och ojämnheter har det på cykelbanan också bildats en sänka där vatten samlas och sedan fryser till is på vintern.

– Här bor många gamlingar med rullatorer och de har svårt att gå på gatan. Men det här är farligt för alla, speciellt när det är mörkt, säger Kenneth Eriksson.

Han har ringt till kommunen ”otaliga gånger”.

– Sista gången jag ringde sa en kvinna att hon noterat mina klagomål, men att inget skulle göras åt dem för att det inte finns pengar. Ingen kommer ens hit och tittar, säger Kenneth Eriksson.

Kjell Johansson ringer om Markörgatan, nära korsningen med Hästhovsgatan.

– Det finns massor av små hål och de har faktiskt varit här två gånger på kort tid för att fixa till några av dem. Men varför lagar de bara några stycken åt gången?

– Det måste ju bli dyrt att åka ut gång på gång för att smålaga i stället för att göra ett lite större jobb en enda gång. Inte så konstigt om det saknas pengar då, tycker Kjell Johansson.

Ulf Palm, kommunikationsstrateg vid tekniska nämndens stab, förklarar:

– Kommunen har entreprenörer som sköter gatuunderhållet. Det ingår inte i deras uppdrag att de ska laga alla hål, det finns ingen möjlighet att göra det. De lagar de hål som bedöms vara så stora att de kan orsaka olyckor.

– Att de har åkt ut två gånger till Markörgatan för att laga några få hål kan bero på att små hål ganska snabbt kan växa och bli så stora att de blir en fara. Men nu ska vi åka ut och kontrollera där, säger Ulf Palm.

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2145465–varfor-gors-ingenting-at-det-har-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *